h

LinksOm discussieavond geeft mensen een stem

18 mei 2014

LinksOm discussieavond geeft mensen een stem

De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest, de Eindhovenaren hebben gekozen voor een links antwoord op de crisis. Maar wat is die linkse oplossing dan en hoe realiseren we die?

Dit was het hoofdthema waar gespreksleider Martin Voorbij (Stroomhuisje, Inkijkmuseum, Stichting 80Questions) de verschillende sprekers over aan de tand voelde afgelopen donderdag tijdens de SP discussieavond.

Sprekers van de SP, FNV Bondgenoten, OVO, Cliëntenraad sociale werkvoorziening, PGE, Duurzaam voor Afrika, Stichting Samen voor Gezondheid van Vrouwen en SW-raad GRWRE/Ergon gaven allemaal hun eigen kijk vanuit hun eigen invalshoek. De bedoeling was dat we elkaar beter leerde kennen en we inzicht kregen in de posities van de kwetsbaren en hulpbehoevenden. Dit is zeker gelukt met zoveel mensen met echte ervaring uit de praktijk van Eindhoven.

Het belang dat niet alleen naar het gemeentehuis gekeken moet worden voor de oplossingen werd gedeeld. Iedereen gaf toe dat we de kracht vooral moeten zoeken in maatschappelijke verbondenheid. Een bondgenootschap die in onze stad, ervaringen deelt en samen opkomt voor ieders belangen en behoeften en voor een eerlijke verdeling van welzijn en welvaart. Maar op de vraag hoe dat precies vorm moet krijgen, was aan het einde van de avond geen eenduidig antwoord op.

De discussie werd meerdere keren pittig. Gelukkig pakte gespreksleider Voorbij de rode draad telkens weer op, waardoor we aan het slot van de discussieavond toch gezamenlijk tot de insteek kwamen om dit soort avonden vaker te organiseren. Op de vraag of iemand suggesties had om verder te gaan, kwam het PGE en OVO met het idee om de volgende keren themagebonden een aantal onderwerpen te behandelen. Onderwerpen zoals WIJ Eindhoven, mantelzorg en informele zorg. Een idee dat iedereen, zeker de SP, aansprak.

Anke van Hest

Reactie toevoegen

U bent hier