h

Opening openbaar mindervalidentoilet in centrum

22 april 2014

Opening openbaar mindervalidentoilet in centrum

Het stadscentrum van Eindhoven krijgt een openbaar toilet voor mindervaliden op de hoek Kerkstraat-Rechtestraat. Wethouder Mary-Ann Schreurs en leden van het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven openen het op vrijdag 25 april om 13.00 uur.

Foto: Anke van Hest

Het is het eerste integraal toegankelijk openbaar toilet (ITO-toilet) in Eindhoven dat 24 uur per dag toegankelijk is. Momenteel vinden de plaatsingswerkzaamheden plaats.

Eurosleutel of € 0,50

Mindervaliden en 70-plussers hebben met een zogeheten Eurosleutel toegang tot dit toilet. Zij kunnen deze sleutel voor € 20,- bestellen via www.eurosleutel.nl (+ € 2,50 voor verzendkosten). De sleutel is onbeperkt te gebruiken. Het toilet is overigens ook voor andere bezoekers van de binnenstad toegankelijk. De deur is te openen door € 0,50 te werpen in de muntautomaat.

Centrale locatie

Het mindervalidentoilet is in samenspraak met het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) tot stand gekomen. Ger Goedhart (werkgroep toegankelijkheid PGE): “Wij zijn blij dat het toilet er nu gaat komen. Er is echt behoefte aan. De toiletvoorziening ligt mooi centraal in het centrum, waardoor het zowel voor het winkelend publiek als voor bezoekers van het Stratumseind goed toegankelijk is.”

Onderhoud

Het toilet is geïntegreerd in een kiosk die ontwikkelaar Meba Verdi op betreffende locatie realiseert. De gemeente onderstreept het belang van een openbare toiletvoorziening die 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk is en bekostigt de voorziening. Leverancier Urilift zorgt voor het technisch onderhoud van het toilet en de uitbater van de kiosk draagt zorgt voor het dagelijks onderhoud.

Reactie toevoegen

U bent hier