h

Onze kandidaten - 1. Bianca van Kaathoven

11 maart 2014

Onze kandidaten - 1. Bianca van Kaathoven

Ik ben Bianca van Kaathoven, 29 jaar jong en zo’n tien jaar actief voor de SP. Ik ben met name actief op de gebieden zorg en welzijn, participatie, onderwijs en sport.

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven, Strijp. Nadat ik op verschillende plekken in Eindhoven heb gewoond, ben ik nu weer teruggekeerd met mijn vriendin naar Strijp. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij Lunet Zorg, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

In 2003 ben ik lid geworden van de SP. Ik was het niet eens met de oorlog in Irak en ik was het niet eens met de beslissingen van het kabinet Balkenende I. Toen ik meeliep in een demonstratie tegen de oorlog in Irak, bedacht ik me: “Ik kan hier mijn mening uitdragen, maar ik vind dat ik dat ook lokaal moet doen dan”. De partij met als drie kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit paste het meest bij me en zoals Bob Fosko zingt:”Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed, laat je woede hand in hand gaan met het goede dat je doet…” ben ik actief geworden bij ROOD Eindhoven, de jongerenorganisatie van de SP. Met ROOD heb ik actie gevoerd voor podia voor beginnende bands, tegen huisjesmelkers, voor een OV kaart voor MBO-ers en voor een toegankelijk station.

Via ROOD ben ik terechtgekomen bij de Eindhovense SP en zit ik sinds 2006 in de gemeenteraad. Als jongste raadslid destijds richtte ik me vooral op jeugd en jongeren, onderwijs en zorg. Die onderwerpen zijn nog altijd heel belangrijk voor me. Als ik denk aan het liedje van Bob Fosko, dan is dat ook wat mij altijd stimuleert om aan de slag te gaan en te werken aan een betere wereld. De boosheid over de plannen om de wijkfilialen van de bibliotheek, heb ik omgezet in actie door met bezoekers van de bibliotheek boeken aan de wethouder aan te bieden waarin bezoekers beschreven wat zij vonden van het sluiten de filialen.

Maar ook als ik kijk naar mijn werk. Ik werk in de gehandicaptenzorg en daar zie je de afbraak die Den Haag doorvoert in zorgland. De zorgen die ik daar tegenkom, neem ik mee naar het Stadhuis. Want daar moeten de mensen beslissen, zonder dat er echt veel kennis bestaat over de mensen waar ik elke dag mee werk. Dat mensen met een verstandelijke beperking een andere hulpvraag hebben dan ouderen, kinderen of mensen met psychiatrische problematiek en dat daar dus ook verschillende programma’s op gemaakt moeten worden, is het verhaal dat de SP de afgelopen jaren gebracht heeft in het Stadhuis. En als het aan mij ligt, blijven we dat doen!

Ik ben er klaar voor, bent u dat ook?

Stem 19 maart 100% Sociaal, stem SP.

Reactie toevoegen

U bent hier