h

Informatie- en discussieavond Klimaat en gemeentelijke politiek

2 maart 2014

Informatie- en discussieavond Klimaat en gemeentelijke politiek

Op woensdag 12 maart, om 19.30 uur, vindt er een informatie- en discussieavond plaats over klimaat en gemeentelijke politiek. De avond vindt plaats in het Stadhuis en begint in de raadszaal. Het geheel staat onder leiding van ex-wethouder Jacqueline Kuppens. De toegang is gratis.

De avond zal beginnen met een lezing door professor Bregman, werkzaam bij het KNMI en de Universiteit van Nijmegen. Professor Bregman is een van de deskundigen die Nederland heeft vertegenwoordigd bij het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). De lezing gaat over het onlangs uitgebrachte IPCC-rapport over klimaatverandering en over de achtergronden daarvan. Na de lezing bestaat er gelegenheid tot discussie met professor Bregman.

Na de lezing volgen er twee parallel-workshops, die beide op de gemeentelijke politiek ingaan. Tijdens deze workshops wordt informatie gegeven en zal uitvoerig gelegenheid zijn tot discussie.

De ene workshop gaat over het thema “Een klimaatneutrale stad, kan dat?”. Deze workshop gaat over het Eindhovense energiebeleid. Hiervoor zijn deskundigen uitgenodigd uit kringen van de gemeente, de energiecoöperaties, het Nutsbedrijf en de woningbouwverenigingen.

De andere workshop gaat over het thema “Hoe houden we Brainport mobiel met de halve hoeveelheid fossiele brandstof?”. Hiervoor zijn uitgenodigd sprekers uit de milieuwereld en vervoersorganisaties.

Hoewel de avond niet is opgezet als een traditioneel verkiezingsdebat, nodigen de organisatoren de lokale politiek van harte uit om zich in de discussies in de workshops te mengen.

De avond wordt georganiseerd door de Stichting Vredescentrum TUE, door de Eindhovense Werkgroep Luchtkwaliteit en Klimaat van Milieudefensie, en door het Vredesburo.

Reactie toevoegen

U bent hier