h

Flyeren

9 maart 2014

Flyeren

Flyeren op de zaterdagmarkt op de Woenselse Markt. Een stralende dag, en dan bedoel ik niet alleen het weer, maar vooral de warme belangstelling voor de SP van de vele honderden mensen die wij tegen kwamen.

 

Wat vooral opviel was het grote aantal mensen dat zei zeker te gaan stemmen. Vaak zeiden ze ‘van welke partij is dit? Oh, de SP, daar was ik toch al van plan op te gaan stemmen.’

Dat maakt flyeren toch een stuk leuker; wetende dat veel burgers al uit zichzelf hebben besloten dat 100% sociaal het enige alternatief is. Dit kwam vooral tot uitdrukking in de kleine (en soms grotere) gesprekjes die we konden voeren. Dan merk je dat de ‘gewone’ man vaak heel goed weet wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid en dat ze niet in de mooie verhaaltjes van de premier en zijn handlangers trappen.

Een andere conclusie die we konden trekken is dat veel mensen zich vooral bedonderd voelen door de PvdA. Blijkbaar traditionele PvdA stemmers die het vertrouwen in die partij voorgoed lijken te zijn kwijt geraakt. Dit komt aardig overeen met de peilingen.

In de wat langere gesprekken kwam regelmatig de angst voor de gevolgen van de veranderingen (en bezuinigingen) in de zorg naar voren.

Eén quote wil ik de lezer niet onthouden. Een man zei: ‘Ik ga zeker op jullie stemmen, want jullie zijn de enige partij die niet draait en zich bij zijn standpunt houdt.’  Daarop antwoorde ik een beetje sarcastisch dat dat nu juist is wat de regering en de meest geliefde oppositie ons  verwijt.

‘Ben daar maar heel trots op’, antwoorde de man en liep met zijn boodschappen, folder en sponsje verder.
 

Mick van Son

Reactie toevoegen

U bent hier