h

Onze kandidaten - 4. Corina Vogelaar

20 februari 2014

Onze kandidaten - 4. Corina Vogelaar

Mijn naam is Corina Vogelaar, ik ben 23 jaar en woon sinds drie jaar samen met mijn vriend Marcel in Eindhoven. Ik werk in een supermarkt op de broodafdeling waar ik het ontzettend naar m’n zin heb. In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken en luister ik heel veel muziek. Ik kan naar heel veel muziek luisteren, maar mijn voorkeur gaat uit naar (space) rock, punk en reggae – en ik ben groot fan van Rammstein!

Inmiddels ben ik zo’n zes jaar lid van de SP, vanaf mijn zeventiende. Dat is begonnen bij ROOD, onze jongerenorganisatie, vervolgens gegroeid naar een plaats in het afdelingsbestuur en nu als kandidaat voor de raad. Vaak krijg ik van mensen te horen dat ze het knap vinden dat ik zo jong al politiek actief ben.

Om eerlijk te zijn, had ik ook niet verwacht dat het zover zou komen. Ik ben lid geworden van de SP, niet direct om de wereld te veranderen, maar wel om Eindhoven een stukje mooier te maken.

Dat is niet makkelijk. Maar als je samen met studenten, scholieren, wijkbewoners of een groep jongeren iets voor elkaar hebt gekregen, weet je dat je echt een verschil kan maken.

Als ik om me heen kijk, merk ik dat veel jongeren politiek eigenlijk helemaal niet interessant vinden, en er ook erg weinig vanaf weten. Dat vind ik erg jammer. Er is zoveel om je heen waar de politiek bij betrokken is: Tot hoelaat je favoriete kroeg op zaterdagavond open is; de bibliotheek waar je informatie zoekt voor een schoolverslag, het zwembad en de veiligheid in de stad.

Ik wil jongeren kennis laten maken met de dagelijkse politiek en ze betrekken bij de politieke beslissingen die in hun leefomgeving worden gemaakt.

In de komende raadsperiode wil ik me (indien gekozen natuurlijk) niet alleen laten zien in het gemeentehuis, maar ook op straat. Ik blijf op de barricades staan voor beter onderwijs, voor betaalbare studentenhuizen, een duurzame stad, bereikbare voorzieningen en tegen huisjesmelkers.

Maar bovenal zet ik me, samen met de inwoners van de stad, in voor een sociaal Eindhoven. Een veilig Eindhoven. Een Eindhoven waar iedereen trots op kan zijn. Een mooier Eindhoven.

Reactie toevoegen

U bent hier