h

Onze kandidaten – 3. Ernest Maas

27 februari 2014

Onze kandidaten – 3. Ernest Maas

Mijn naam is Ernest Maas, ik ben 48 jaar, socialist en zit sinds 2010 voor de SP in de Eindhovense gemeenteraad. Als geboren en getogen Eindhovenaar woon ik sinds ruim 20 jaar met mijn vrouw in het hart van Eindhoven, namelijk in de wijk Mariënhage.

Als links politiek bevlogen mens ben in in 2003 actief geworden bij de SP. De standpunten en de drie kernwaarden, menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit, passen het beste bij mijn socialistische kijk op het leven.

Vanaf mijn 14e was ik al politiek actief bij jongerenorganisatie 'Rebel' en de 'Socialistische Arbeiders Partij'. Tot aan mijn 21e jaar was ik vrachtwagenchauffeur totdat in augustus 1986 mijn leven drastisch veranderde door een ongeval waaraan ik een hoge dwarslaesie aan overhield. De jaren die daar op volgde namen al mijn energie in beslag. In 2003 stabiliseerde mijn leven dusdanig dat ik weer besloot mijn oude interesse ‘politiek’ op te pakken op lokaal niveau. Naast de SP ben ik ook actief bij de organisatie SAP/Grenzeloos en beheer ik diverse websites van non-profit organisaties.

Vrij snel nadat ik lid werd van de SP heb ik het beheer van de website overgenomen. Dit doe ik nog steeds. Verder heb ik een aantal jaren in het afdelingsbestuur gezeten. Hier ben ik onlangs mee gestopt, omdat dit niet meer te combineren was met het gemeenteraadswerk. Verder zit ik nog in de organisatie van het politiek café weSP!

In de gemeenteraad ben ik de afgelopen raadsperiode woordvoerder geweest voor zeer verschillende onderwerpen, zoals: gezondheidszorg, welzijn/WMO, dierenaangelegenheden, mobiliteit, verkeer/vervoer, Eindhoven Airport, duurzaamheid/milieu en het afvalstoffenbeleid. Verder heb ik, reagerend op signalen die ik uit de stad ontving, de actie 'een veilig Floraplein' opgestart en een uitgebreid onderzoek naar de bevindingen van de Taxbus gecoördineerd. Want als SP-raadslid zit je niet alleen in de raadszaal. Je steek tussen de vergaderingen door de handen uit de mouwen.

Ik ga er vanuit dat we de komende raadsperiode een grotere fractie krijgen, waardoor ik me met een kleinere eenzijdigere portefeuille kan bezig houden. Met de tijd die ik daardoor over houdt wil ik dieper in gaan op de onderwerpen die voorbij komen. En waar nodig een actie of onderzoek starten. Mijn voorkeur is de slechte luchtkwaliteit, het milieu, duurzaamheid, mobiliteit in en rond Eindhoven, openbaar vervoer, de Taxbus, dierenwelzijn en ik wil afmaken waar ik in 2010 aan begonnen ben een verkeersveilig Floraplein. Allemaal onderwerpen die echt mijn interesse hebben en waar ik nu niet altijd tijd genoeg heb om ze uit te diepen.

Als ik dus gekozen wordt ga ik deze tweede raadsperiode gebruiken om me verder te specialiseren en zo de SP fractie een duurzaam gezicht te geven.

Reactie toevoegen

U bent hier