h

Alles wat onbetaalbaar wordt gemaakt, daar is minder animo voor

7 februari 2014

Alles wat onbetaalbaar wordt gemaakt, daar is minder animo voor

Vanaf 2011 heeft deze coalitie ervoor gekozen de sporttarieven elk jaar met minimaal 5% te verhogen. Voor de Tongelreep en de IJsbaan was deze verhoging zelfs 14%!!!

De SP is van mening dat mensen gestimuleerd moeten worden om te sporten. Echter, door de sporttarieven telkens te verhogen, wordt er juist voor gezorgd dat mensen er niet meer voor kiezen om de ijzers onder te binden of te gaan zwemmen met het gezin, omdat ze die keuze niet meer kunnen betalen.

Want, als je met een gezin wil gaan zwemmen, ben je al gauw vijftig Euro of meer kwijt! Dat is absoluut niet meer reëel. Zeker niet als bedacht wordt hoeveel mensen er in Eindhoven rond moeten komen van een klein inkomen.

Toen een meerderheid van de Gemeenteraad vorig jaar besloot om het voorstel van de wethouder te volgen en alweer de tarieven te verhogen (de SP steunde dit voorstel uiteraard niet), stond al vast dat er minder bezoekers kwamen. Echter, nu blijkt dat de Tongelreep in 2013 60.000 minder bezoekers heeft getrokken dan het jaar van te voren. En de wethouder weet nu ook te vertellen dat mensen niet meer gaan zwemmen omdat de animo minder groot zou zijn. Maar dat is volgens mij een logisch gevolg; want alles wat onbetaalbaar wordt gemaakt, daar is minder animo voor. Dat komt niet omdat mensen niet willen zwemmen, maar omdat mensen het niet meer kunnen betalen!

Het is dus niet de bedoeling dat de wethouder zich nu gaat verschuilen achter het argument ‘minder animo’; als hij er zelf voor heeft gezorgd mensen uit de Tongelreep te jagen door de sporttarieven telkens te verhogen.

Wat betreft de SP zijn de sporttarieven geen melkkoe in Eindhoven. Sporten moet voor iedereen in Eindhoven mogelijk zijn en daar blijven wij ons voor inzetten!

Bianca van Kaathoven
Fractievoorzitter SP Eindhoven

Reactie toevoegen

U bent hier