h

SP onderzoekt woonwens Tongelrenaren

2 januari 2014

SP onderzoekt woonwens Tongelrenaren

In de Eindhovense wijk Tongelre, rondom de telefoonstraat, gaat de SP bij de mensen langs om te vragen naar hun woonwens. Vanuit de wijk komen signalen over een vijftigtal woningen die op de slooplijst staan bij woningcorporatie Trudo.

Omdat enkele bewoners zich bij de SP hebben gemeld, heeft de SP op haar beurt besloten om op onderzoek uit te gaan. Ook woningcorporatie Trudo is benaderd. Het blijkt dat de woningen nauwelijks onderhouden worden, omdat de woningen al jaren op de slooplijst staan.

Nieuwe ‘tijdelijke’ huurders wonen er al die tijd voor een appel en een ei, terwijl de huidige huurders het volle pond betalen. Tegen bewoners wordt gezegd dat Trudo nog niet precies weet wat er met de woningen gaat gebeuren. In de tussentijd willen, de veelal oudere bewoners, graag weten wat hen te wachten staat. Men vraagt zich af of een likje verf over het tuinhekje, of een kleine aanpassing aan de woning, nog wel zin heeft. De oudere bewoners vragen zich verder af of ze hun laatste dagen daar kunnen slijten, of dat het misschien beter is om nu al in een verzorgingshuis te gaan wonen.

Deze onzekerheid voor de mensen en het verval van de woningen duurt nu al ruim 6 jaar. De Eindhovense SP-afdeling gaat verder onderzoek doen naar de woonwens van de huurders in de buurt van de Locomotiefstraat en de Telefoonstraat.

Op zaterdag 11 januari (vanaf 11.00u) en maandag 13 januari (vanaf 15.30u) gaat de SP de straten in. U kunt hen op de aangegeven tijden hierover aanspreken.

U kunt ook contact opnemen met: Marcel Lathouwers mjclathouwers@gmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier