h

Omwonenden Eindhoven Airport maken zich zorgen over hun 'stille nacht'

23 december 2013

Omwonenden Eindhoven Airport maken zich zorgen over hun 'stille nacht'

Omwonenden van Eindhoven Airport maken zich zorgen over hun 'stille nacht'. Zaterdagavond 21 december 2013 protesteerden een flinke groep omwonenden op de Spottershill op de kop van de landingsbaan. Zo'n dertig mensen zongen uit protest het kerstliedje 'stille nacht' op het moment dat een vliegtuig overvloog.

Vanaf 2015 zouden er elke avond tussen elf en twaalf uur 's avonds acht vliegtuigen mogen landen, dat staat in het ontwerp Luchthavenbesluit. Bij overmacht kan er geland worden tot 01.00 en mag er worden opgestegen na 23.00. Dit is fors hoger dan wat er in het advies van Alders aan zijn opdrachtgever, de minister, stond.

Om hun acties kracht bij te zetten hebben de omwonenden de actiegroep 'Geen vluchten na elven' opgericht. De groep is bereikbaar op www.gvne.nl.

Daar vindt men toegang tot een petitie die wil dat de reguliere bedrijfstijd door de week van 07.00 uur tot 23.00 uur is en in het weekend van 08.00 uur tot 23.00 uur. De petitie staat nog steeds ter ondertekening open.

De video die van het protest gemaakt werd dient ook als een soort kerstprotestgroet. "We willen de mensen thuis op een grappige manier een kerstgroet brengen", vertelt de initiatiefnemer Wim Scheffers uit Best.

Bernard Gerard

Reactie toevoegen

U bent hier