h

FNV Manifestatie: 9000 actievoerders in hartje Utrecht

2 december 2013

FNV Manifestatie: 9000 actievoerders in hartje Utrecht

De FNV organiseerde op zaterdag 30 november een manifestatie. De grootste van dit jaar. De vakbondsleider Ton Heerts durfde het getal 9000 wel te noemen. We hebben ze niet geteld, maar het leken er wel TIENduizend. De Jaarbeurs in Utrecht barstte bijna uit de voegen.

In de ochtend konden de mensen binnenstromen, een bakje koffie drinken en even acclimatiseren. Al snel werd het drukker en drukker. In de vele hallen die de Jaarbeurs telt werden verschillende sector- en themabijeenkomsten gehouden. 26 welteverstaan. De Eindhovense SP-delegatie is bij twee van deze bijeenkomsten aanwezig geweest. Bij die van de Gehandicaptenzorg en bij die van de Thuiszorg.

De overigen bijeenkomsten gingen onder andere over ‘FNV Lokaal en de gemeenteraadsverkiezingen’, over FNV Veiligheid, over FNV Vrouw en FNV Handel.

Na het middaguur verzamelden alle vakbondsleden en medestrijders naar de centrale hal, waar de grote meute bij elkaar kwam om te luisteren naar de woorden van de vakbondsleider. Aldaar werd het duidelijk dat de mensen stonden te popelen om de straat op te gaan en werd het lopen ingezet. ‘Lopen voor koopkracht en echte banen’, aldus Ton Heerts.

De Eindhovense SP-leden hadden het allemaal goed naar hun zin tijdens de manifestatie in de Jaarbeurs en buiten in de mars. Op de terugweg waren de kelen schor en de voeten rood. We deden natuurlijk niet voor niets mee.

Waar het allemaal om te doen was zie je hier: http://www.koopkrachtenechtebanen.nl/. Hier zie je ook een fotoverslag van de dag!

Marcel Lathouwers

Reactie toevoegen

U bent hier