h

SP fractie zit vol talent

17 november 2013

SP fractie zit vol talent

Dat de SP fractie een goed team heeft weten we al lang, maar dat dit opgevallen is bij andere mensen bleek deze week. Van de vier raadsleden van de SP zijn er twee genomineerd in de verkiezing voor ‘Raadslid van het jaar’ en ‘Politiek Talent van het jaar’. Dit zijn namelijk Bianca van Kaathoven en Ernest Maas.

In de Eindhovense talkshow Spam hebben Bianca en Ernest vanmiddag een flitsende start gemaakt met een pitch, een kort praatje, om te vertellen wie ze zijn en wat hun drijft. Voor Bianca is dit “Omdat ik niet mokkend aan de kant wil blijven staan, maar ik een daad wil stellen en moed wil tonen, zoals in het lied van Bob Fosko beschreven staat” en Ernest is van jongs af aan veel met linkse politiek bezig en de SP standpunten passen daar goed bij. Voor degene die deze twee kennen en aan het werk hebben gezien in de raad en daarbuiten, zal dit niks nieuws zijn.

Bianca van Kaathoven en Ernest Maas bij SPAM
Bianca van Kaathoven en Ernest Maas bij SPAM

Aanstaande woensdag 20 november is er een publieksbijeenkomst waar deze twee samen met de andere genomineerde in discussie gaan onder een het toeziend oog van een gevarieerde deskundige jury. De andere raadsleden zijn Karin Wagt (CDA), Ferry van den Broek (VVD), Marco van Dorst (D66) en Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) voor ‘Raadslid van het jaar’. Voor ‘Politiek Talent van het jaar’ zijn Jessica van Eijs (D66) en Joost de Jong (VVD) genomineerd. Aan het eind van deze avond valt er van elk categorie één raadslid af.

Iedereen die deze twee gedreven SP-ers aan wil komen moedigen is woensdag 20 november welkom vanaf 20.30 uur in de Oude Rechtbank aan het Stratumseind. De toegang is gratis.

Vanaf donderdag 21 november kan iedereen stemmen op zijn favoriet op www.raadslidvanhetjaar.nl. Op 17 december wordt uiteindelijk bekend gemaakt wie er met de echte titel Raadslid van het jaar’ en ‘Politiek talent van het jaar’ naar huis mag gaan.

Maar voor degene die de SP volgt weet dit natuurlijk al lang!

Anke van Hest

U bent hier