h

Kandidaat van de Raad

21 november 2013

Kandidaat van de Raad

Ieder jaar worden door een vakjury een aantal raadsleden gekozen die zich goed laten zien in de raad: Zij maken kans op de titels “Raadslid van het Jaar” en “Talent in de raad van het jaar” Er zijn maar liefst 2 SP-ers genomineerd; Ernest Maas als Talent en Bianca van Kaathoven, voor de derde keer op rij, als raadslid van het jaar.

De eerste ronde in de strijd om de titel vindt plaats in de oude rechtbank aan het Stratumseind. Het is terug te zien op Studio040. Eerst werden de Talenten aan de tand gevoeld door presentatoren Corrie de Leeuw (Eindhovens Dagblad) en Michel Bosgra (Studio040) Ernest zette als eerste zich goed op de kaart met zijn heldere kijk op cultuur en zorg. Hij had sterke tegenspelers in Jessica van Eijs (D66) en Joost de Jong (VVD).

Michel Bosgra in gesprek met Ernest Maas Michel Bosgra in gesprek met Ernest Maas / Foto: Anke van Hest

Daarna waren de kandidaten voor Raadslid van het Jaar aan de beurt. Naast Bianca zijn Karin Wagt (CDA), Marco van Dorst (D66), Ferry van den Broek (VVD) en Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) genomineerd. Bianca wist zich met gemak staande te houden in het spervuur van kritische vragen en bracht het SP standpunt stevig over de bühne.

Corrie de Leeuw in gesprek met Bianca van Kaathoven Corrie de Leeuw in gesprek met Bianca van Kaathoven / Foto: Anke van Hest

Desondanks heeft de vakjury in haar wijsheid besloten om Marco van Dorst, Ferry van den Broek, Tom van den Nieuwenhuijzen en als talenten Jessica van Eijs en Joost de Jong door te laten gaan naar de ronde waarin het publiek het voor het zeggen heeft. Nu kan de Eindhovenaar dus alleen stemmen op de coalitiepartners. Gelukkig heeft men op 19 maart meer keus.

De vijf liberale coalitie winnaars De vijf liberale coalitie winnaars / Foto: Anke van Hest

Aartje van Oostenbrugge
Redactie SP Eindhoven

U bent hier