h

Huurders in De Tempel boos op Woonbedrijf

19 november 2013

Huurders in De Tempel boos op Woonbedrijf

Enkele huurders hebben Actiecomité Huuralarm en ook de SP te kennen gegeven wat er bij hun in de buurt gaande is. Woningcorporatie Woonbedrijf heeft vele huurders in de stad, ook in De Tempel, een brief toegestuurd. Hierin staat dat zij de dakgoten zelf moeten gaan schoonmaken, omdat Woonbedrijf de zogeheten verhuurderheffing moet betalen.

Ze hebben zelf voor deze heffing gekozen en verleggen de lasten één-op-één op de schouders van hun huurders.

Woonbedrijf aan de Europalaan
Woonbedrijf aan de Europalaan

Huurders in de Tempel hadden al vele handtekeningen opgehaald in de buurt om een krachtig bezwaar te maken tegen de besluiten van Woonbedrijf. Echter, de corporatie heeft deze 85 handtekeningen, in een bezwaarschrift, naast zich neergelegd. Gelukkig lieten de huurders het hier niet bij zitten en is men in contact gekomen met Actiecomité Huuralarm Eindhoven. Dit comité komt graag op voor alle Eindhovense huurders en ondersteunt daarmee graag de activiteiten in De Tempel.

Bewoners van De Tempel zijn middels een brief geïnformeerd over een informatieavond. Tijdens deze avond wordt een Districtsmanager van Woonbedrijf aan de tand gevoeld over deze besluiten, naar aanleiding van de vermeende verhuurderheffing. Middels aangehechte antwoordstrook kan men tevens bezwaar aantekenen. Ondertussen zijn via deze weg meer dan honderd bezwaren ingediend, bovenop de bestaande 85.

Volgens de wet moet de woningcorporatie zorg dragen voor het reinigen van dakgoten, daar waar de bewoners zelf niet bij kunnen. Dat is in deze natuurlijk het geval. ‘Wat gebeurt er met deze dienstverlening en andere manieren van dienstverlening, als de corporatie de verhuurderheffing op ons wil verhalen?’, ‘Wie moet de goot van de buurman gaan betalen als deze niet mee wil werken?’ en ‘Wat gebeurt er als iemand onverhoopt van de ladder valt?’ zijn gehoorde vragen die bij de huurders opkomen. Zoiets moet redelijkerwijs collectief worden aangepakt. Laat nu net een woningcorporatie daar de aangewezen instantie voor zijn.

Niet alleen in deze buurt hebben huurders de brief op de deurmat gekregen, ook in andere wijken. Bij het Actiecomité komen al vele berichten binnen. Actiecomité Huuralarm roept hen dan ook op om hier in hun eigen buurt gezamenlijk werk van te maken. Men kan een kijkje komen nemen op de informatieavond in De Tempel. Locatie: Café De Tempelier; Antwerpenlaan 20; Datum en Tijd:27 november om 19.30u. Neem vooral even contact op: actiecomitehuuralarmeindhoven@gmail.com

Marcel Lathouwers
Namens Actiecomité Huuralarm Eindhoven en namens SP Eindhoven

U bent hier