h

Het Amandelpark, een slotakkoord

1 november 2013

Het Amandelpark, een slotakkoord

Tijdens de begrotingsbehandeling werd het duidelijk dat de gemeente een flinke som geld in het Amandelpark in de buurt Vaartbroek wil steken. Het college strekt over het algemeen voor komend jaar meer geld uit voor investering in het openbaar groen. De SP juicht dit van harte toe.

De SP is heel blij met de antwoorden op onze vragen, voor wat betreft het Amandelpark. Het park wordt gerenoveerd naar de maatstaven van deze tijd. Het wordt overzichtelijker, er is minder aanleiding tot het plegen van kleine criminaliteit en er wordt inventief omgegaan met het spelen in het openbaar groen. Kortom, er wordt geïnvesteerd in groen, in spelen en in het terugdringen van onveiligheid.

Het Amandelpark in Vaartbroek
Het Amandelpark in Vaartbroek / Foto: Marcel Lathouwers

‘Smart City’ is een pilot-project in Eckart en Vaartbroek waarin bewonersinitiatieven centraal staan. Met andere woorden, de bewoners hebben hier zelf aan meegewerkt. Onze vraag was eveneens waarom dit € 100.000 zou moeten kosten, terwijl een jaarlijkse snoeibeurt € 2.000 kost. Deze vraag werd zeer bevredigend beantwoord, omdat het toch echt toe was aan een flinke renovatie en omdat er zoveel goede zaken mee worden verricht. Voor iedereen een enorme vooruitgang.

Het Amandelpark in Varrtbroek
Het Amandelpark in Vaartbroek / Foto: Marcel Lathouwers

Nu nog even bekijken hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. We houden het, net als de omwonenden, goed in de gaten.

Marcel Lathouwers
Commissielid Ruimte en Vastgoed

U bent hier