h

Eindhovense SP klaar voor de verkiezingen

25 november 2013

Eindhovense SP klaar voor de verkiezingen

Vrijdag 22 november vergaderde de Eindhovense SP afdeling in Carte Blanche over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Met grote meerderheid van stemmen werden zowel de lijst als het programma vastgesteld.

Zoals verwacht mag worden van de SP die met beide benen in de stad staat, representeren de kandidaten voor de gemeenteraad een dwarsdoorsnede van de Eindhovense bevolking.

De lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter van de SP, Bianca van Kaathoven. Verder wordt de lijst aangevoerd door twee ervaren raadsleden Jan van Erp en Ernest Maas. Ans Heesterbeek gaat na jaren van inzet voor de stad, de politiek verlaten.

De SP heeft veel jong talent op de lijst gezet, dat zich al aan het warmlopen is naast de fractie. Zo staat op de vierde plaats Corina Vogelaar, 23 jr, contactpersoon van Rood, de jongerenorganisatie van de SP. Op de vijfde plaats Murat Memis, 25jr, ondernemer en moderne socialist. Marcel Lathouwers,29 jr., die op de zesde plaats staat, is als commissielid al een bekende in het gemeentehuis en zet zich in voor de actie huuralarm.

Caro Goudriaan
Redactie SP Eindhoven

 

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2014

 

U bent hier