h

Gemeenteraad organiseert inspraakavond Begroting

4 oktober 2013

Gemeenteraad organiseert inspraakavond Begroting

Eindhoven moet flink bezuinigen, maar wil ook blijven investeren in de stad. Het college van B&W heeft de Programmabegroting 2014-2017 inclusief het Meerjaren Investeringsprogramma (MIP) en het tarievendossier gepresenteerd aan de raad.

Om maximaal te kunnen sturen en achteraf te kunnen controleren bepaalt de raad in de begroting het ambitieniveau én het bijbehorende budget op programmaniveau. Maar voordat er een besluit wordt genomen, organiseert de raad een inspraakavond op: Dinsdag 22 oktober 2013, 19.30 uur in het Stadhuis.

Voor wie is de inspraakavond bedoeld?
Op 29 oktober 2013 bespreken de raadscommissies de Begroting, het Meerjaren investeringsprogramma en het tarievendossier en op 5 november 2013 neemt de gemeenteraad een besluit. Maar voor die tijd wil de raad de gelegenheid bieden aan verenigingen, instellingen en Eindhovenaren om hun mening hierover te geven. Bij de raadscommissies op 29 oktober is er geen gelegenheid meer om in te spreken.

Aanmelden?
Wilt u graag uw mening geven op dinsdag 22 oktober? Meldt u zich dan uiterlijk maandag 21 oktober (12.00 uur) aan via telefoonnummer 040 – 2382543 of via email gemeenteraad@eindhoven.nl. Vergeet u niet uw naam, adres en telefoonnummer (en eventueel e-mailadres) door te geven.

Om een goede tijdsplanning te kunnen maken, vragen wij u bij aanmelding aan te geven vanuit welk perspectief of namens welke organisatie u spreekt. U krijgt dan maximaal 5 minuten de tijd om uw standpunt toe te lichten.

Op 21 oktober ontvangt u van ons een tijdsindicatie wanneer u op 22 oktober uw bijdrage kunt geven. Bij een gering aantal aanmeldingen wordt in overleg met u gekeken naar een andere manier om uw inbreng kenbaar te maken aan de gemeenteraad.

Meer informatie
De bijbehorende documenten van de Programmabegroting 2014-2017, het Meerjaren Investeringsprogramma (MIP) en het tarievendossier vindt u op het Raadsinformatiesysteem.

U bent hier