h

Raad stemt tegen PIT team en duidelijkheid over WIJEindhoven

6 juni 2013

Raad stemt tegen PIT team en duidelijkheid over WIJEindhoven

Eergisteren heeft de gemeenteraad de jaarrekening vastgesteld. Daarbij had de SP gevraagd om het geld dat over was bij de inkomensondersteunende maatregelen in te zetten om deze maatregelen onder de aandacht bij de burgers te brengen. Vroeger gebeurde dit door de PIT teams. Zij gaven informatie over op welke voorzieningen iemand recht had.

In de Kadernota (het financiƫle stuk over 2014) staat dat de inkomensondersteunende maatregelen weer terug gaan naar 120% van het minimumloon. Dat wil zeggen dat alle burgers aangevuld worden tot 120% van het minimumloon. Een compliment wat ons betreft, maar investeer dan ook in het team dat deze verhoging onder de aandacht kan brengen bij de burgers. Helaas waren alleen Samen Eindhoven, Trots en Fractie Petra Sodenkamp dat met de SP eens.

WIJEindhoven moet het nieuwe zorg en welzijn beleid van Eindhoven worden. Door middel van buurtzorg wordt de zorg dichter bij de mensen gebracht. Maar, de komende jaren komt de Jeugdzorg, de participatiewet en de langdurige zorg naar de gemeenten. Tijd om daar eens over na te denken. Welke zorg hebben burgers in Eindhoven recht op? Er wordt flink ingezet op vrijwilligers, maar onduidelijk blijft waar en wanneer.

Er is al gestart in twee gebieden, maar er wordt niet geƫvalueerd wat er goed gaat en wat beter kan. Een aantal vragen die de SP al vaker heeft gesteld, maar waar nog niet over nagedacht wordt. Dat wordt hoog tijd.

De raad dacht daar anders over en een grote meerderheid stemde tegen onze motie. Wij zullen ons echter blijven inzetten voor een duidelijk en eerlijk zorg en welzijnsbeleid!

Bianca van Kaathoven
Fractievoorzitter SP Eindhoven

U bent hier