h

Geen 'Monstertrucks' in Genneperparken

5 juni 2013

Geen 'Monstertrucks' in Genneperparken

Tijdens de anders zo saaie raadsbehandeling van de jaarrekening liepen de emoties gisteren hoog op in de Eindhovense Gemeenteraad. De reden was het verlenen van een vergunning van een 'Monstertruck evenement' in een natuurgebied.

De SP wilde samen met de PvdA, GroenLinks en een deel van het CDA per actuele motie voorkomen dat het 'Monstertruck evenement' dit weekend plaats zou vinden in de Genneperparken.

Eigenlijk moet het ook niet mogelijk zijn, dat een dergelijk evenement tijdens het vogelbroedseizoen een vergunning krijgt in een natuurgebied. Dit staat duidelijk omschreven in de Flora- en Faunawet. Maar helaas heeft de gemeente bij het verlenen van de vergunning niet getoetst aan deze wet.

De opzet van de indienende partijen was, dat er gezocht werd naar een alternatieve locatie of verbieden. Verantwoordelijk wethouder Helms (VVD) reageerde erg formeel op dit verzoek. Een andere locatie op zo'n korte termijn is niet mogelijk en bij verbieden verwacht hij schadeclaims. De wethouder was voorstander van 'eens, maar nooit weer'.

De indieners van de motie gingen hier niet mee akkoord en brachten de motie ter stemming. Helaas bleef deze steken bij 22 stemmen voor en 22 stemmen tegen. Gelukkig stond er vanochtend een mailbericht op mijn computer, waarbij een natuurvereniging aankondigt in beroep te gaan bij de rechter.

Update
Inmiddels is het evenement op last van het Ministerie verplaatst naar een braakliggend terrein op de Lodewijkstraat.

Ernest Maas
Raadslid SP Eindhoven

U bent hier