h

De boodschappen doen we wel op zondag….

22 mei 2013

De boodschappen doen we wel op zondag….

Persoonlijk besteed ik mijn zondag liever aan leuke dingen, maar goed, dat is mijn mening. De mening van onze fractie dan, die is duidelijk: op zondag boodschappen doen mag dan handig zijn, de winkeliers worden er amper beter van, je gaat namelijk volgens ons niet meer eten.

De supermarktketens ondervangen het probleem (of de uitdaging?) van de zondagsopenstelling met de inzet van heel goedkope zestienjarigen. De bakker, de slager en de groenteman doen zelf het werk en lopen hun vrije zondag mis.

Reportage Studio040

Kortom: wat bereik je ermee? Volgens de gehele coalitie, aangevuld met de kleine fracties, bereik je het winkelparadijs. De regering in Den Haag is bijna zo ver dat de winkeltijdenregels overgaan naar de gemeenten en die fracties nemen een voorschot op de discussie hoe we dat gaan aanpakken. Zij willen nu al dat de levensmiddelenbranche iedere zondag open mag zijn.

Namens de SP gaf ik tegengas, mijn bijdrage werd beleefd aangehoord, de VVD-wethouder was enthousiast over de ingediende motie en dus werd die aangenomen.

Ans Heesterbeek
Raadslid SP Eindhoven

U bent hier