h

Zorgactie Den Haag

8 april 2013

Zorgactie Den Haag

Eindelijk was het zo ver: De thuiszorg-manifestatie in Den Haag. Op deze zonovergoten dag gingen wij met twee bussen vanuit Eindhoven richting de Hofstad.

Daar aangekomen werden we warm onthaald. Op het Malieveld moesten we op de foto. Er werd een foto gemaakt van alle aanwezigen, die samen het cijfer 100.000 moesten vormen. Deze 100.000 staan voor het aantal thuiszorgmedewerkers die ontslagen zullen worden, als het aan dit kabinet ligt.

De aanwezigen moesten het cijfer 100.000 vormen
De aanwezigen moesten het cijfer 100.000 vormen / Foto: Mieke Lavrijsen

Daar op het veld werden we warmgedraaid voor de protestmars. FNV-voorman Ton Heerts en een thuiszorgmedewerker spraken ons toe waarop we vervolgens in een lange protestmars door Den Haag trokken. Eenmaal op De Lange Voorhout aangekomen, scheen de zon net even wat harder.

De actie-bereidheid was groot
De actie-bereidheid was groot / Foto: Mieke Lavrijsen

Verschillende politici, thuiszorgmedewerkers en belangenverenigingen zoals de koepelorganisatie van cliƫntenraden spraken ons toe vanaf het podium, onder leiding van Abvakabo-lid Lilian Marijnissen.

Het was druk in Den Haag
Het was druk in Den Haag / Foto: Mieke Lavrijsen

Staatssecretaris van Rijn werd niet zo warm onthaald als onze Emile Roemer. Na gefluit en gejoel kreeg de staatssecretaris een bord overhandigd, met daarop 138.000 handtekeningen. Deze handtekeningen zijn gezet door mensen die strijden tegen dit dreigende massa-ontslag.

Rutte kijkt lijdzaam toe
Rutte kijkt lijdzaam toe / Foto: Mieke Lavrijsen

Ondanks deze serieuze oproep om de bezuinigingen de rug toe te keren hebben we ook erg veel lol gehad.

Luisteren naar de sprekers
Luisteren naar de sprekers / Foto: Mieke Lavrijsen

Het was al met al een zeer geslaagde actie en erg goed georganiseerd.

Mars door Den Haag
Mars door Den Haag

Marcel Lathouwers

U bent hier