h

Raadsvragen gouden handdruk vertrek Lumens Groep

4 april 2013

Raadsvragen gouden handdruk vertrek Lumens Groep

In het Eindhovens Dagblad van 3 april lezen wij dat mevrouw van der Linden een handdruk van 125.000 Euro heeft meegekregen bij haar vertrek. Hiermee komt haar vergoeding op 262.089 Euro uit. Dat is ruim boven de Balkenendenorm.

In Eindhoven is afgesproken dat instellingen die subsidies ontvangen, geen salarissen boven de Balkenendenorm uitkeren. Doen ze dat wel, dan wordt het verschil gekort op de subsidie van de instelling.

Reportage Studio040

Technisch gezien is een gouden handdruk geen salaris, maar de vergoeding komt hiermee toch ruim boven de Balkenendenorm uit. Volgens de SP is dit geen goed signaal naar de Lumens Groep, de Gemeente Eindhoven en de Eindhovense burgers, zeker niet in tijden van crises.

Daarom heeft de SP de volgende vragen aan het college gesteld;

  1. Was het college op de hoogte van deze gouden handdruk?
  2. Zijn dergelijke regelingen vermijdbaar vanuit het ontslagrecht?
  3. Is het college van mening dat bij instellingen die subsidie ontvangen van de Gemeente Eindhoven, gouden handdrukken in combinatie met salaris niet boven de Balkenendenorm horen uit te komen?
  4. Is het college van mening dat het, zeker in tijden van crises, niet past dat een instelling die subsidie krijgt van de Gemeente Eindhoven haar bestuurders meer betaalt dan de Balkenendenorm?
  5. Is het college voornemens om ook regels op te stellen omtrent gouden handdrukken bij instellingen die subsidie ontvangen?
  6. Zal de Lumens Groep gekort worden op haar subsidie met het bedrag dat mevrouw van der Linden boven de Balkenendenorm heeft gekregen?
  7. Zo ja, wanneer zal deze vermindering op de subsidie uitgevoerd worden?

Bianca van Kaathoven
Fractievoorzitter SP Eindhoven

U bent hier