h

Eindhoven blijft met 'fietsbakken' zitten

29 april 2013

Eindhoven blijft met 'fietsbakken' zitten

De SP heeft regelmatig bezwaar gemaakt tegen de slechte werking van de Velomove fietsenstalling oftewel de 'fietsbakken' die op verschillende plekken in de stad zijn geplaatst.

Van het begin af aan kampten deze 'bakken' met storingen. Het digitale paneel was niet te lezen, ze gingen niet open en kreeg men zijn/haar fiets dan eindelijk vergrendeld, dan ging de vergrendeling niet meer open.

Lege 'fietsbakken' op de Vestdijk
Lege 'fietsbakken' op de Vestdijk

De wethouder erkende de klachten van de SP en de burgers van Eindhoven en verweet de leverancier een wanprestatie te hebben geleverd. De gemeente ontbond de koop en eiste terugbetaling van de koopprijs. De leverancier ging hier echter niet mee akkoord en startte een gerechtelijke procedure.

In een tussenvonnis kiest de rechtbank er echter voor om eerst een deskundige uitspraak te laten doen over de werking van de fietsenstallingen. Volgens de SP is dit slechts uitstel en weggegooid geld. De Eindhovense burger heeft de fietsenstalling immers al uitgebreid getest en 'niet geschikt' gevonden.

Dit alles betekend dat de 'fietsenbakken' voorlopig blijven staan totdat de deskundige zijn werk heeft gedaan. Pas nadat de deskundige een rapport heeft uitgebracht, kunnen de gemeente en de leverancier reageren. Vervolgens zal de Rechtbank een eindoordeel over de zaak geven en wordt duidelijk of de gemeente haar geld terug krijgt.

De SP betreurt dit tussenvonnis en vindt het jammer dat deze 'bakken' nu nog meer tijd, geld, moeite en ruimte kosten.

Ernest Maas
Raadslid SP Eiundhoven

U bent hier