h

SP met Nine Kooiman bij debat over jongerenwerk in Best

3 september 2012

SP met Nine Kooiman bij debat over jongerenwerk in Best

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van jongerencentrum TODO in Best zijn op 2 september diverse activiteiten georganiseerd waaronder een debat. Het debat had als thema: “Heden en toekomst van het jongerenwerk”. Aan de hand van stellingen werden diverse betrokkenen getoetst op hun visie aangaande het jongerenwerk.

Onder de deelnemers waren enkele politici zoals Nine Kooiman (SP), Ties Sweyen (CDA) en Astrid Oosenbrug (PvdA). Het debat begon met een korte toespraak van de splinternieuwe burgemeester van Best Anton van Aert (PvdA).

Nine Kooiman aan het woord op het Jongerencentrum TODO debat in Best
Nine Kooiman aan het woord op het Jongerencentrum TODO debat in Best

Nine Kooiman benadrukte erg helder dat het uithollen van het jongerenwerk een averechts effect zal hebben en dat wij in Nederland erg zorgzaam moeten omgaan met deze sector. Wel gaf ze aan dat de SP blij is met het feit dat het jongerenwerk steeds meer vanuit de gemeenten wordt opgezet. Toch is er erg kritisch gesproken over de manier zoals dat nu vanuit de politiek worden uitgevoerd. Het jongerenwerk levert juist veel op en wij moeten erop toezien dat het jongerenwerk geen taken moet gaan overnemen van bijvoorbeeld de politie.

Vooral over de bureaucratie was Kooiman erg duidelijk en dit kon niet van alle andere deelnemers aan het debat worden gezegd. De papierhandel wegknikkeren was een belangrijk punt van de SP politica. Geen onnodig formuliertjes, maar achter het bureau vandaan komen om het werk te doen dat moet gebeuren.

Nine Kooiman kreeg bijval van een van de deelnemers die aangaf dat wij in Nederland zijn doorgeslagen in het registreren. Over het algemeen waren de diverse deelnemers aan het debat het in hoofdlijnen met elkaar eens. Jongerenwerk werd gezien als iets wat erg belangrijk is om de leefbaarheid van de buurten op peil te houden. Na het debat gingen ze bij jongerencentrum TODO verder met het vieren van hun tienjarig jubileum met onder andere een rockconcert.

Peter Duisters

U bent hier