h

Voorstel voor- en vroegschoolse educatie unaniem aangenomen

10 mei 2012

Voorstel voor- en vroegschoolse educatie unaniem aangenomen

Na vele discussies in de raadscommissie en de gemeenteraad is tijdens de raadvergadering van dinsdag 8 mei 2012 het voorstel over de voor en vroegschoolse educatie unaniem aangenomen.

De hoofddoelstelling van de voor en vroegschoolse educatie is het voorkomen van een taalachterstand in groep 3 van het basisonderwijs, zodat sprake kan zijn van een ononderbroken ontwikkelingslijn van het kind. 

In 2015 moet er een groep nul ontstaan binnen de SPILcentra. Voor de SP is hierbij van belang dat in de jaren naar 2015 er gewerkt wordt met de peuterleidsters die het nu ook uitvoeren.

Voor de SP was de uiteindelijke praktijk wel erg belangrijk. De afgelopen jaren zijn er veelvuldig discussies geweest tussen verschillende organisaties. De uiteindelijke uitwerking wil de SP daarom gepresenteerd zien, zodat zij daar over kunnen spreken als dat nodig is. In een amendement (waarmee je een voorstel kunt wijzigen) heeft de SP met de VVD en PvdA gevraagd om met die uitwerking naar de raad te komen. Ook dit amendement werd unaniem aangenomen.

Voor 1 juli moeten de kinderopvangorganisaties, het peuterwerk en het onderwijs met een uitwerking komen. Wij zullen dit zeer kritisch blijven volgen. 

Murat Memis

U bent hier