h

Evaluatie Serieuzzz live

21 maart 2012

Evaluatie Serieuzzz live

Door SP, CDA en PVDA is een verzoek ingediend tot een evaluatie van het evenement Serieuzzz Live. Wethouder Joost Helms ziet hier geen reden toe, aangezien er geen vervolg komt op het mislukte evenement.

Wel werd Serieuzzz Live besproken tijdens de Raadscommissie Economie en Mobiliteit van 20 maart, en kregen de partijen bijkans wel de mogelijkheid om vragen te stellen en onduidelijkheden rondom de rol van de wethouder aan het licht te krijgen.

Reportage Studio040

De wethouder heeft aangegeven dat zijn rol in het proces beperkt is gebleven tot advisering van de organisatie van Serieuzzz Live, met als doel de organisatie naar de juiste ondersteuningsmogelijkheden te leiden. Dit deed hij in een gesprek met de organisatie, in januari 2011. 'De gemeente verstrekt een vergunning, maar kijkt niet naar de inhoud', stelt Helms.

Kort voor de aanvang van het evenement heeft Helms beraad gehad over de financiƫle zorgen die zich voordeden. Hij zag het als zijn verantwoordelijkheid om de risico's te bepalen die een eventuele mislukking van het evenement met zich mee zou brengen (zoals imagoschade voor de stad). Dit deed hij door diverse stakeholders telefonisch te bevragen. Op de vraag van de SP wat Helms gedaan zou hebben als de reacties van die mensen negatief waren geweest, bleef het antwoord vaag. Volgens de wethouder waren de grootste kostenposten zoals de productionele voorbereiding al in een dusdanig stadium, dat terugdraaien sowieso verloren geld zou betekenen.

De SP vraagt zich af of de gemeente zich in dit soort situaties, waarbij het gaat om bijzonder hoge bedragen en evenementen die een grote imagobepaling met zich mee dragen, dient te beperken tot het verstrekken van een vergunning. Wellicht is het te overwegen in dergelijke gevallen een beslissing voor het toekennen van subsidiegelden niet bij een organisatie als City Dynamiek te leggen. De SP wil de mogelijkheden hiertoe op een ander moment graag bespreken.

Tom Ketelaar

U bent hier