h

Geslaagde Manifestatie in de Brabanthallen

10 december 2011

Geslaagde Manifestatie in de Brabanthallen

Hal 6 van de Brabanthallen was volgestroomd voor de manifestatie: “Armoede werkt niet!” Ook uit het Eindhovense waren een aantal mensen. De bus zat niet vol, maar er waren ook velen die op eigen gelegenheid waren gekomen.

Bij de ontvangst stond de soepkar. Iedereen kreeg een paar werkhandschoenen en de manifestatie kon beginnen. Binnen was het vol. Ongeveer 6500 mensen, hoorden we. Op het podium kwamen verschillende sprekers. Mensen die vertelden hoe het is om bij de Sociale werkplaats te werken, wat het betekent om niet aan werk te kunnen komen vanwege je handicap. Iemand die op de wachtlijst stond, maar daar waarschijnlijk tot zijn 65e op zou staan… Allemaal wilden ze werken.

Enkele Eindhovense actievoerders
Enkele Eindhovense actievoerders

Agnes Jongerius sprak na een fluitconcert over wat de FNV wil bereiken. De voorzitter van de landelijke cliëntenraad minima sprak. Heel veel lef toonde staatssecretaris de Krom van de VVD: Hij kwam uitleggen dat hij enorm goede bedoelingen had met de regeling, Dit leverde fluitconcerten en boegeroep op. Carry Tefsen moest meerdere malen vragen om de man zijn woord te laten doen.

Agnes Jongerius achter de FNV kraam
Agnes Jongerius achter de FNV kraam

Natuurlijk zoals altijd goede muziek en cabaret tussendoor.

Vele bekenden ontmoet. Er liepen ook een aantal statenleden van de provincie Brabant rond. Het mooie was dat ook Emile Roemer gewoon tussen het publiek liep en praatjes maakte. Mevrouw Jongerius zat verstopt achter een marktkraam van de FNV waar niets te doen was en de leiders van de PvdA waren in geen velden of wegen te bekennen.

Emile Roemer sloot de rij sprekers
Emile Roemer sloot de rij sprekers

Emile Roemer sloot de rij sprekers met zijn oproep om solidair te zijn “1 voor allen”. Het was een mooie manifestatie, maar het zal zeker niet de laatste actie zijn, tegen deze bizarre kabinetsplannen.

Aartje van Oostenbrugge
Redactie SP Eindhoven

Foto's gemaakt door Karin Bongers van deze manifestatie vindt u hier.

U bent hier