h

De keten groeit

16 oktober 2011

De keten groeit

Op de Woenselse Markt zijn veel mensen solidair met degenen die in de sociale werkplaats werken. β€œHet is te gek dat juist op deze groep bezuinigd wordt.” β€œ Iedereen heeft recht op werk.β€œ was vaak te horen.

Een aantal mensen vertelden over hun eigen problemen, die het gevolg zijn van de bezuinigingen, zoals het oudere stel dat nu merkte dat het pensioen al een tijdje niet meer jaarlijks wordt aangepast maar wel met hogere kosten wordt geconfronteerd; de dames met een Wajong uitkering die denken niet meer rond te komen als hierop wordt bezuinigd en mensen die nu zonder baan zijn komen te zitten en bang zijn dat ze niet meer aan de bak komen en niet meer weten hoe het moet als ze op een bijstandsuitkering zijn aangewezen. Gelukkig kun je op de markt voor een prikkie een tas vullen met wat je nodig hebt.

Veel mensen steunen de actie
Veel mensen steunen de actie / Foto:Mieke Lavrijsen

We kwamen ook een enkeling tegen die niet gelooft in actievoeren. Wij wel! Als je niets doet, weet je zeker dat er niets verandert: Gelukkig dachten heel veel mensen er net zo over: De tassen werden neergezet en heel veel mensen zorgden ervoor dat de keten van solidariteit weer meters gegroeid is.

Ook moesten veel mensen hun verhaal kwijt
Ook moesten veel mensen hun verhaal kwijt

De ketting aan het hek groeide langzaam
De ketting aan het hek groeide langzaam / Foto:Mieke Lavrijsen

Het was mooi weer voor een actie
Het was mooi weer voor een actie / Foto:Mieke Lavrijsen

Heel veel mensen zorgen ervoor dat de keten groeit
Heel veel mensen zorgen ervoor dat de keten groeit / Foto:Mieke Lavrijsen

Aartje van Oostenbrugge
Redactie

U bent hier