h

Raadsvragen over Plaza Futura

28 september 2011

Raadsvragen over Plaza Futura

In het ED van maandag 26 september lezen wij dat de Raad van Toezicht van Plaza Futura is opgestapt. De Raad is ontevreden over de manier waarop wethouder mevrouw Schreurs het beleid en de verhuizing van Plaza Futura regelt en ontwikkelt.

Directeur Chiaradia is niet blij maar begrijpt het wel: de situatie is onbevredigend voor de Raad van Toezicht, stelt hij. Wethouder Schreurs stelt dat het probleem zit in de andere manier van omgaan met cultuur. Eigenstandige koersbepaling door instellingen is verleden tijd.

Plaza Futura
Plaza Futura

De SP-fractie vindt dit een vreemd en vooral zorgelijk verhaal. Eigenlijk staat hier gewoon dat Raden van Toezicht niets meer te vertellen hebben. Als de wethouder dat een goede koers vindt, mag ze dat wel eerst goed uitleggen, aan alle Raden van Toezicht, maar ook aan de gemeenteraad. De SP stelde daarom de volgende vragen aan het college.

  • Hoe ziet het college de rol en daarmee samenhangend de taakomschrijving van Raden van Toezicht in culturele instellingen?
  • Zijn deze rol en taakomschrijvingen voor iedere culturele instelling duidelijk geformuleerd en dus algemeen bekend bij de leden?
  • Is de door wethouder Schreurs genoemde ‘andere manier van omgaan met cultuur’ vertaald in een aangepaste / herschreven taakomschrijving voor de Raden van Toezicht? En zo ja, is deze verandering duidelijk gecommuniceerd?

En specifiek waar het Plaza Futura betreft:

  • Wordt er actief gepoogd om een nieuwe Raad van Toezicht te benoemen?
  • Voorziet de wethouder problemen bij het vinden van deze bemensing? Zo ja, hoe gaat zij die problemen ondervangen?

Ans Heesterbeek
Raadslid SP Eindhoven

Raad van Toezicht Plaza Futura opgestapt - ED 29-09-2011

U bent hier