h

Veilig Floraplein – Oorkonde voor mensen met lef

30 maart 2011

Veilig Floraplein – Oorkonde voor mensen met lef

Vlak voordat de basisscholen uitgaan staan er op de gevaarlijkste oversteekplaatsen van het Floraplein mensen van de SP en van het seniorenoverleg Stratum. Ze delen Oorkondes uit aan de mensen die er over durven te steken. “Levensgevaarlijk hier” is het eerste wat iedere fietser of voetganger roept.

De raadsleden Jan van Erp en Ernest Maas luisterden naar de verhalen en konden zelf ervaren hoe het is. “En nu is het nog rustig” Merkte één van de buurtbewoners op.

Ook Omroep Brabant is geïnteresseerd in de verhalenOok Omroep Brabant is geïnteresseerd in de verhalen

Heel veel mensen stopten om hun handtekening te zetten voor de actie. In een uurtje waren er 135 handtekeningen verzameld.

Heel veel mensen stoptenHeel veel mensen stopten

Eén voorbijgangster had onlangs een gebroken pols overgehouden aan een aanrijding op het plein. Moeten er soms nog ergere ongelukken gebeuren voordat de wethouder hier iets aan doet?

Oorkonde voor getoonde moedOorkonde voor getoonde moed

Basisschool Floralaan heeft een pool met vrijwilligers, om de kinderen voor- en na school te begeleiden. “Het is toch te zot, dat je het op je werk moet regelen om vrij te kunnen zijn om de kinderen veilig over te laten steken.”

Vrijwilligers zorgen dat kinderen veilig over kunnen stekenVrijwilligers zorgen dat kinderen veilig over kunnen steken

Slechts één voorbijganger wilde niet meedoen aan de actie. Hij vond de goede doorstroom van het verkeer erg belangrijk en loopt daarvoor graag 50 meter verder om veilig over te kunnen steken via de Leenderweg.

Vanuit het Seniorenoverleg Stratum deden Piet Eiff en Bertus Diepstraten mee. “Met zo’n goed doel, is actievoeren niet zo moeilijk”, vonden de heren. “Als je er niet achteraan blijft zitten, dan gebeurt er niets”.

Met zo'n goed doel is actie voeren niet moeilijkMet zo'n goed doel is actie voeren niet moeilijk

De heren komen regelmatig via het Floraplein. In de wijk is het vaak gespreksonderwerp. Bertus” Met de fietsclub komen we hier nooit meer langs. Met z’n veertienen, kom je hier gewoon niet overgestoken. We hebben inmiddels een andere route gevonden.”

Iedereen uit de buurt kan tekenenIedereen uit de buurt kan tekenen

De handtekeningenkaarten liggen ook op diverse plaatsen in de buurt, zodat iedereen mee kan doen. Nog een paar dagen en dan worden ze opgehaald, om de wethouder te laten zien hoe belangrijk het is. Dus: Stratummers, laat van je horen!

Actie voor een veilig Floraplein

Aartje van Oostenbrugge
Redactie SP Eindhoven

 

www.veiligfloraplein.org

 

U bent hier