h

Krokodillentranen over een WK dat niet komt

4 februari 2011

Krokodillentranen over een WK dat niet komt

CDA-fractievoorzitter Maarten Houben is boos op het college. Dat gaf anderhalf miljoen euro uit om te proberen het WK-voetbal naar Eindhoven te halen. Dit met de belofte dat alleen die poging al bakken met geld, publiciteit, goodwill, reclame en andere voordelen zou opleveren.

Nu het WK niet komt, wilde het CDA weten hoe het zat met die opbrengsten. Nou, die zijn fantastisch: wel vier miljoen. Gewoon even tellen hoe vaak de naam Eindhoven in de kranten en andere media stond, vermenigvuldigen met een geheim gehouden getal: uitkomst vier miljoen aan gratis reclame.

Daar trapt het CDA niet in, zij overwogen allerlei moties van treurnis en verdriet, maar houden het uiteindelijk op een boze brief aan het college. Wat Maarten steeds nalaat te vermelden, is dat het CDA twee jaar geleden instemde met het aangaan van deze onzekere actie. Het enige zekere was de giga-investering.

De SP was toentertijd tegen. In je vuistje lachen omdat je gelijk bewezen is? Dat kan, maar het blijft zuur, want o zo duur.

Ans Heesterbeek
Fractievoorzitter SP Eindhoven

U bent hier