h

Bodemvervuiling bij de sporthal Botenlaan

22 januari 2011

Bodemvervuiling bij de sporthal Botenlaan

Bewoners van de Sportlaan wisten niet goed wat ze zagen: stapels grond, waarvan er één zorgvuldig afgedekt was. Die stapel was dubbel omheind. Bewoners werden er weggestuurd.

Er liepen mannen in witte pakken en er stond een mobiele douchecabine met giftekens erop. Op hun verzoek is de SP op onderzoek uitgegaan en heeft ze raadsvragen gesteld om helderheid te krijgen.

De grond ligt op het bouwterrein van de nieuwe sporthal bij het VMBO aan de Botenlaan. Dat terrein ligt midden tussen de voetbalvelden van Brabantia, waar men vorige week nog van niets wist.

Navraag bij de gemeente leerde, dat er inderdaad sterk vervuilde grond met oude sintels aangetroffen was. Anderen wisten te melden dat het ging om assen uit de zinkfabriek in Budel. De vervuiling zou niet groot en niet dramatisch zijn.

Niet duidelijk is of de grond afgevoerd gaat worden of opnieuw gebruikt wordt.

De SP heeft er bij de gemeente op aangedrongen de grond af te voeren. Verder willen we weten of nog andere bodemvervuiling ter plaatse in de grond zit.

De communicatie van de bodemvervuiling is voor zover bekend beperkt gebleven tot een officiële aankondiging van de sanering in Groot Eindhoven. Omdat lang niet iedereen die heeft gelezen hebben we om verbetering van de communicatie gevraagd.

Bernard Gerard / Jan van Erp

U bent hier