h

Vragen stellen helpt

17 december 2010

Vragen stellen helpt

Begin december vroegen we voor de SP netjes een vergunning aan voor 23 december. De week dat het "Glazen Huis" op de Markt staat. Normaal is het aanvragen van een vergunning zo geregeld, maar tot onze verbazing was er in heel Eindhoven nergens meer een plaatsje vrij voor onze Soep-Express. Zelfs niet in Woensel.

We vonden dit een rare zaak, want iedere burger, ondernemer of groep moet in deze periode de kans krijgen om op zijn of haar manier geld in te zamelen voor het goede doel van de actie van Serious Request. Waarom moet in zo’n spannende tijd vol acties zo formeel en zuinig worden omgegaan met de verstrekking van vergunningen.

Ruimte genoeg op het 18 Septemberplein
Ruimte genoeg op het 18 Septemberplein

Op deze vraag wilden we wel eens antwoord hebben van het college van burgemeester en wethouders. De vragen waren amper een uur de deur uit of we kregen al reacties van anderen die blij waren dat we dit uit gingen zoeken. Want de SP was niet de enige die geen vergunning kreeg.

Op woensdag kregen we al een reactie op onze vragen. Uit de beantwoording blijkt, dat er zoveel mogelijk aan wordt gedaan om alle ruimte te bieden aan initiatieven in het kader van het Glazen huis. De acties moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals de actie mag de doorstroom van het publiek niet belemmeren, het mag geen commerciële activiteit zijn en er mag geen alcohol worden verkocht.

Voor "last minute" acties is nu zelfs ook ruimte.

We zijn zeer tevreden met deze soepele en ruime handelswijze en gaan zelf gauw verder met de voorbereiding van onze actie om tomatensoep uit te delen.

Het blijkt maar weer dat vragen stellen echt helpt.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier