h

Wat wil de kleine ondernemer?

1 oktober 2010

Wat wil de kleine ondernemer?

Om antwoord te krijgen in deze vraag is de Eindhovense SP donderdagmiddag op de Kruisstraat en Woenselse Markt gestart met een korte enquête bij de kleine winkeliers. We willen als SP meer opkomen voor de belangen en problemen van de kleine ondernemer. Daarom proberen we op deze manier een eerste stap te maken.

De vragen die we stelde waren vooral gericht op de zondagsopening en de camerabewaking die binnenkort in de Kruisstraat een feit is.

Op de Kruisstraat zijn veel kleine ondernemingen
Op de Kruisstraat zijn veel kleine ondernemingen

De koopzondagen zijn voor grote ondernemers gemakkelijk op te vangen door extra personeel in te zetten. Kleine ondernemers zijn vaak eenmans- of familiebedrijven. De zondag is vaak hun enige vrije dag en om geen omzet te missen moeten ze wel meedoen met de koopzondagen. Hoe denkt de kleine ondernemer hier zelf over?

De camerabewaking wordt ingezet, doordat er de afgelopen tijd erg veel overvallen in dit deel van Eindhoven plaats hebben gevonden. Maar voelt de kleine ondernemer zich wel veiliger hierdoor?

Kortom, veel vragen waarop we graag de mening van de mensen horen die het echt aangaat.

We werden met open armen ontvangen en men nam de tijd om ons uitgebreid te informeren over hun situatie. De komende tijd zullen we vaker op pad gaan want één middag was te kort om overal even in gesprek te gaan.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter

U bent hier