h

Feest van tolerantie

18 september 2010

Feest van tolerantie

Op 16 september organiseerde Bianca van Kaathoven (SP) en Tom van de Nieuwenhuijzen (GroenLinks) een bijeenkomst over roze zaterdag in de Drie Gezusters, voor en met mensen en organisaties die mee willen werken aan roze zaterdag 2013.

Naar aanleiding van een aantal incidenten die te maken hadden met intolerantie en het feit dat roze zaterdag nog nooit in Eindhoven is geweest, hebben Tom van den Nieuwenhuijzen en Bianca van Kaathoven het idee opgevat om te proberen roze zaterdag in 2013 naar Eindhoven te halen. Op roze zaterdag willen we in Eindhoven de tolerantie vieren.

Tijdens de avond werd bekeken of er animo zou zijn vanuit de verschillende (maatschappelijke) organisaties om dit initiatief te ondersteunen en mee te werken. Er waren acht mensen verwacht, uiteindelijk waren er 25, van verschillende organisaties. Het enthousiasme was groot en er kwamen al allerlei creatieve ideeën naar boven om Eindhoven een roze gezicht te geven.

De stad die roze zaterdag krijgt toegewezen, mag zich een jaar lang roze stad noemen. Het hele jaar staat in het teken van roze zaterdag, de week voorafgaand aan roze zaterdag zal gevuld worden met initiatieven ten aanzien van tolerantie, waarbij roze zaterdag een hoogtepunt zal zijn met het feest van tolerantie.

Welke stappen
Op 21 september aanstaande zullen de SP en GroenLinks een motie in de gemeenteraad indienen om bestuurlijke steun te vragen voor het kandideren van Eindhoven voor roze zaterdag 2013. Dit kandideren moet gebeuren voor 01-01-2011 en voor 01-05-2011 moet er een bidbook liggen met wat Eindhoven te bieden heeft, wie er mee willen werken en waarom roze zaterdag in 2013 naar Eindhoven zou moeten komen.

Bianca van Kaathoven
SP raadslid

U bent hier