h

Aldersadvies Eindhoven Airport verwacht teveel van het ETS-systeem

20 september 2010

Aldersadvies Eindhoven Airport verwacht teveel van het ETS-systeem

Een onderdeel van het advies van Alders over Eindhoven Airport is wat hij zegt over de uitlaatgassen. Alders doet alsof het probleem van de uitlaatgassen van het vliegen volledig afgedekt is als Eindhoven Airport onderworpen wordt aan het Europese ETS-systeem.

Volgens Bernard Gerard is dat om twee redenen niet het geval. Op de eerste plaats gaat het ETS-systeem alleen maar over CO2, terwijl op grote hoogte andere gassen en atmosferische effecten belangrijker zijn. En op de tweede plaats is het ETS niet waterdicht.

Bernard Gerard heeft vanuit het Platform de 10 geboden voor Eindhoven Airport in juli een motie aan de SP-fractie aangeleverd om meer werk te maken van de emissiecontrole. Die motie kreeg alleen de steun van de SP.

Eindhoven Airport maakt veel reclame met zijn duurzaamheid. Dat betreft echter alleen de gebouwen en de omgeving van de luchthaven. Dat deel van het verhaal verdient inderdaad een pluim. Ten opzichte van waar het echt om gaat, namelijk het vliegen zelf, is het echter van ondergeschikt belang.

Voor de volledige tekst zie hier (pdf file).

Bernard Gerard

U bent hier