h

Raad kiest voor Ontvlechtingsvariant

22 april 2010

Raad kiest voor Ontvlechtingsvariant

Op verzoek van de SP is de Verkeersevaluatie Meerhoven in de commissie MMVP (Mobiliteit, Milieu, Verkeer en Participatie) van 13 april en in de raadsvergadering van 20 april besproken.

Het moment was wat onhandig met een gehalveerd en demissionair college, maar bespreking was dringend:in de visie werd beschreven hoe het verder moet met het verkeer in Meerhoven, maar tegelijkertijd bereiden Rijkswaterstaat en gemeente besluitvorming voor over de Ontvlechtingvariant.

De SP zoekt steun voor een actuele motie
De SP zoekt steun voor een actuele motie / Foto: Anke van Hest

De procedure rond deze variant zit in de inspraakronde. Reageren kan tot 21 april. Daarna neemt het ministerie Verkeer en Waterstaat en van VROM een definitief besluit.

De SP zocht in die commissievergadering en in de raadsvergadering van 20 april steun voor een actuele motie. We wilden een zienswijze insturen, dat kon namelijk nog net binnen de inspraaktermijn.

De SP denkt dat de keuze voor de Duovariant een betere is. Groot verschil met de Ontvlechtingsvariant is dat de aansluiting N2 op de Noord-Brabantlaan blijft en niet verlegd wordt naar de Meerhovendreef, waar hij dwars door Grasrijk en pal langs een toekomstig Spilcentrum loopt.

Wij kregen steun van Leefbaar Eindhoven, OAE, LPF en TON. De overige fracties stelden zich erg fatalistisch op: de cijfers wijzen uit dat het over tien jaar erg druk wordt in die hoek van Eindhoven, dan maakt het niks uit waar de ontsluitingsweg loopt.

De SP toonde zich teleurgesteld over die houding. Een aftakking in de wijk blokkeert in ieder geval iedere poging tot ontlasting van de wijk. Iedereen was heel erg voor maatregelen achteraf, wij zien dat meer als lapwerk, maar we zullen de ontwikkelingen kritisch blijven volgen.

De SP heeft de zienswijze als fractie ingediend, of dat geaccepteerd wordt weten we niet, maar het is beter dan niets doen.

Zie ook: Zienswijze Ontvlechtingsvariant (pdf)

Ans Heesterbeek
Fractievoorzitter SP Eindhoven

U bent hier