h

Tussenstand SP over taxi-gesprekken

12 december 2009

Tussenstand SP over taxi-gesprekken

De Eindhovense SP is in juli 2009 begonnen met een reeks gesprekken met taxichauffeurs en taxibedrijven over de situatie in de Eindhovense taxiwereld, met name in de wereld van de straattaxi. Sinds de liberalisering van de taximarkt zijn de problemen daar toegenomen.

Vervolgens heeft de gemeente geprobeerd dat te reguleren met een keurmerk, het TX-keurmerk, en dat heeft de problemen eerder vergroot dan verkleind.

Taxistandplaats bij het station
Taxistandplaats bij het station / Foto: Anke van Hest

De teller van de reeks gesprekken staat inmiddels op 6 gesprekken met in totaal 15 mensen. Om in contact te komen heeft SP-woordvoerder en raadslid Bernard Gerard flyers bij de taxi's op het station uitgedeeld. Dat begint succes te krijgen.

De kennis is nog niet diepgaand genoeg voor een doorwrocht oordeel, maar wel genoeg voor een eerste serieuze indruk op enkele belangrijke terreinen. Maar het raadslid (die overigens in deze geholpen wordt door andere SP-medewerkers) wil graag nog meer gesprekken voeren. Men kan zich melden bij Bernard Gerard op 040-2454879, b.gerard@kpnplanet.nl of bij Ernest Maas op 040-2457924. De gesprekken worden vertrouwelijk behandeld.

Inmiddels heeft de SP-politicus (onder andere) een gesprek gevoerd met twee chauffeurs, die een vereniging willen oprichten, advies gegeven en ze in contact gebracht met wethouder Van Merrienboer. Daarnaast hij vragen gesteld over de herinrichting van het Stationsplein.

De Kwaliteitskring Taxi heeft een (nog niet gepubliceerd) rapport uitgebracht over de Eindhovense taxiwereld. Binnenkort zal dat, voorzien van een begeleidend oordeel van het College, op de agenda komen.Het krantenbericht over het onderzoek leidde al tot een hoop discussie.

Voor een wat uitvoeriger verhaal zie de volledige tekst van het tussenbericht op Tussenstand Taxigesprekken

Bernard Gerard
SP raadslid

SP wil gesprekken met taxichauffeurs

U bent hier