h

Pilot zwemmen voor 1 Euro gaat nog even door

18 december 2009

Pilot zwemmen voor 1 Euro gaat nog even door

Bij onze zwembaden loopt een pilot. Daardoor kunnen mensen op donderdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur voor 1 Euro zwemmen. Niet iedereen, die donderdagmiddag zwemt (en dat zijn er best veel) weet dat overigens.

Nu meldt het personeel van de zwembaden dat de pilot in januari gestopt zou worden, omdat er geen bericht geweest zou zijn over verlenging. Die stopzetting vond iedereen raar. Een van de SP-medewerkers haalde ter plekke twee kantjes handtekeningen op.

Reden voor SP-raadslid Bernard Gerard om in het vragen-halfuur van 15 december 2009 te vragen hoe het zat.

Wethouder Mittendorff meldde als antwoord:
De pilot loopt inderdaad tot 1 januari 2010. Er is een evaluatie geweest over de maanden januari t/m oktober. Begin januari komt de eindevaluatie. Het resultaat komt op papier te staan.

In de evaluatie zullen alternatieve modellen aan de orde komen. Tot die alternatieven in praktijk gebracht worden, blijft de pilot doorlopen. In deze evaluatie komt ook aan de orde of de pilot op donderdagmiddag blijft vallen.

Er is een uitgebreide voorlichting over de pilot geweest. Als er op donderdagmiddag mensen “betaald” zwemmen, zou dat onder andere kunnen komen omdat ze al voor 13.00 uur binnen zijn.

Bernard Gerard
SP raadslid

U bent hier