h

Honger naar inzicht in Eindhovense politiek niet gestild met SPAM!

6 december 2009

Honger naar inzicht in Eindhovense politiek niet gestild met SPAM!

Waarom moeten we op ze stemmen? Wat is het verschil met andere partijen? Wat bieden ze ons concreet de komende jaren? Vragen waarmee SPAM! op haar website mensen uitnodigde om naar de life talkshow bij Mijnheer Frits te komen. Helaas zijn die vragen onbeantwoord gebleven.

Voor de editie van 6 december waren de fractievoorzitters van de landelijk opererende partijen uitgenodigd: Ans Heesterbeek (SP), Mary Fiers (PvdA), Maarten Houben (CDA), Monique List (VVD), Mary-Ann Schreurs (D66) en Renate Richters (GroenLinks). Presentator Rob Frank werd ondersteund door Ted Chiaradia, de kersverse directeur van Plaza Futura.

Ans Heesterbeek in SPAM!
Ans Heesterbeek in SPAM! / Foto: Rob de Kruif

De zes politici mochten reageren op zes stellingen met als enig onderwerp cultuur. Het onderwerp was qua timing ook niet echt handig gekozen. Het feit dat het rapport van de commissie Cultuur Totaal pas aanstaande dinsdag (8 december) in de commissie voor cultuur wordt behandeld was voor de lijsttrekkers ongetwijfeld een reden om zo weinig mogelijk kruit te verschieten over dit onderwerp.

Ans Heesterbeek en Monique List
Ans Heesterbeek en Monique List / Foto: Rob de Kruif

Over de stellingen waren de partijen het in het algemeen met elkaar eens. Dat zegt echter meer over de stellingen dan over de politici. Deze waren zo tam dat ze nog geen wenkbrauw konden doen rijzen. Geheel terecht constateerde Plaza-directeur Chiaradia aan het einde van het programma dat hij nog nog steeds niet wist op wie hij moest stemmen.

Ans Heesterbeek en Plaza directeur Chiaradia
Ans Heesterbeek en Plaza directeur Chiaradia / Foto: Rob de Kruif

Er is dan ook meer dan alleen maar cultuur wat de politieke klok in Eindhoven doet luiden. Hij merkte wel op dat de SP de enige partij is die de zware tijden op financieel gebied durfde benoemen.

Rob de Kruif
Redactie SP Eindhoven

U bent hier