h

Nog eens social sofa

4 september 2009

Nog eens social sofa

In de laatste week van het sofa-plakken met de kinderen in de wijk Jagershoef werden we woensdag 2 september verrast door een bezoek van SP-wethouder Hans-Martin Don. Hij vond het geweldig dat kinderen met vrijwilligers dit zo maar voor elkaar konden krijgen.

Met trots zagen wij hem kijken naar dit juweeltje van een bank. We waren in de gelegenheid om te vertellen hoe zo iets tot stand gekomen is in deze wijk en zagen hem genieten van deze kinderen die zo hard gewerkt hebben de hele vakantie door.

SP raadslid Marijke Kamphorst aan het plakken
SP raadslid Marijke Kamphorst aan het plakken / Foto: Anke van Hest

Vele van deze kinderen kunnen niet op vakantie. Het lijkt zo gewoon, met je ouders een paar weken weg, maar er zijn er velen die dit niet kunnen. Dan is zo’n social sofa het middel om samen iets tot stand te brengen.

We zijn heel blij met de aandacht die de SP geeft aan wijkgericht bezig zijn, vooral als het een sociaal doel bereikt. We konden de wethouder niet verleiden om mee te plakken maar Marijke Kamphorst, van de raadsfractie van de Eindhovense SP, en SP-voorzitter Anke van Hest konden het niet laten. SP-fractievoorzitter Ans Heesterbeek was hen al voorgegaan met een mooi geïmproviseerde tulp.

SP wethouder Hans-Martin Don op bezoek
SP wethouder Hans-Martin Don op bezoek / Foto: Anke van Hest

We konden de wethouder vertellen hoe veel belangstelling er uit heel Eindhoven is. Buschauffeurs die de bank voorbijrijden die doen dat heel bewust voorzichtig. We hebben gehoord dat de passagiers in de bus vragen om langzaam te rijden, dan kunnen ze de vorderingen goed zien. Het is ook leuk om te horen dat wijkbewoners een nieuwe route met hun hondje lopen, langs de bank. We krijgen heel veel bezoek en genieten dan extra als er iemand de kinderen die met het plakken helpen zomaar trakteert op een ijsje.

Voor mij is deze social sofa een zeer geslaagd project geworden. Ik ben heel trots op de kinderen en de vrijwilligers van Jagershoef.

Ik ga het intensief werken met deze geweldige mensen zeker missen.

Tineke Tilborghs

Wethouder Fiers bezoekt Jagershoef om haar steentje bij te dragen aan het mooie project van Tineke Tilborghs
Social Sofa in Jagershoef: een leuk initiatief

U bent hier