h

Heien in Stadionkwartier

1 maart 2009

Heien in Stadionkwartier

Zaterdag 28 februari las ik in het ED dat er een volksopstand was in en nabij het Stadionkwartier. Na goed lezen bleek dit enigszins overdreven geformuleerd. Wij schrokken echter wel van het feit dat er om 19.30 uur nog heiwerkzaamheden plaatsvonden. Dit is niet volgens de afspraak en had niet mogen gebeuren. Het verbaast ons niet dat juist hierom, en vanwege het feit dat het heien nog drie weken langer doorgaat, de emoties hoog opliepen.

Kort daarna lezen wij het persbericht over het werkbezoek van wethouder Fiers en de burgemeester. Wat een teleurstelling, men spreekt wel met bewoners maar geeft geen oplossing: "De gemeente neemt alle klachten zeer serieus. Zij is via de GGD en het stadsdeelteam in overleg met individuele bewoners. Op basis van het advies van de GGD worden voor hen maatregelen op maat gezocht, zoals opvang overdag of tijdelijk andere huivesting" (citaat uit persbericht).

Bouwen in het Stadionkwartier
Bouwen in het Stadionkwartier / Foto: Anke van Hest

De uitleg is hetzelfde als voorheen. En dit is voor ons niet acceptabel omdat de situatie wel is veranderd. Ook wij hebben met bewoners gesproken met ernstige last. Mensen die in de nachtdienst werken en overdag niet kunnen slapen. Een gezin met een pasgeboren kind, waarvan de kraamtijd ernstig verstoord wordt en mensen met een bedrijf aan huis. Ieder met een eigen probleem en een mogelijk andere oplossing.

Bent u met ons van mening dat de huidige werkwijze van de gemeente, om te komen tot individuele oplossingen, niet afdoende is door de traagheid die het in zich heeft? Bent u het met ons eens dat het juist nu tijd wordt dat er op een meer actieve wijze naar een oplossingen wordt gezocht om bewoners te ondersteunen? De bewoners hebben zelf aangegeven in het ED-artikel van vrijdag 27-02-2009 het een goede oplossing te vinden om bewoners die wonen aan het bouwterrein elders te laten verblijven. De SP-fractie wil de wethouder dan ook dringend verzoeken om op zeer korte termijn in overleg te gaan met de bewoners en te komen tot een snelle oplossing waar iedereen mee kan leven..

Wij verwachten hierover op korte termijn geïnformeerd te worden.

Namens de SP-fractie
Carin van den Crommert

U bent hier