h

Duur afscheidsfeest

14 maart 2009

Duur afscheidsfeest

Op 12 februari nam Trees van Haarst, directielid binnen de gemeente, voormalig hoofd sociale dienst, afscheid van Eindhoven. Zij kreeg een feest in het Klokgebouw aangeboden dat ruim € 12.000,-- bleek te kosten. De gemeente betaalde.

Verschillende fracties, waaronder de SP, stelden hierover vragen aan het college. Helaas te laat, we hoorden het namelijk pas toen het feest al voorbij was.

Het antwoord van het college was duidelijk: de activiteit is betaald uit het personeelskostenbudget, er is vooraf geen afstemming geweest met het college over de omvang van het feest en de kosten. En dit is in strijd met een eerder vastgesteld collegebesluit, alleen het college is bevoegd om toestemming te geven voor een feest van deze omvang.

Pas toen het hele feest georganiseerd was, kwam het verantwoordelijk wethouder Hans-Martin Don (SP) ter ore, terugdraaien ging niet meer. Don heeft de gemeentesecretaris, die had namelijk toestemming gegeven, zijn ongenoegen duidelijk gemaakt en hem opgedragen ervoor te zorgen dat zoiets in de toekomst niet meer kan gebeuren.

Al met al een treurige zaak, mevrouw Van Haarst gaf leiding aan een dienst waarvan de cliënten erg lang moeten rondkomen met het bedrag dat voor haar op één avond besteed werd.

Pikant detail: van de 1100 genodigden kwamen er 350…

Ans Heesterbeek
SP-raadslid

U bent hier