h

BOW, BMF, SP en GroenLinks stellen manifest op over toekomst Eindhoven Airport

15 januari 2009

BOW, BMF, SP en GroenLinks stellen manifest op over toekomst Eindhoven Airport

De Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW), de Brabantse Milieufederatie (BMF), de Socialistische Partij (SP) en GroenLinks (GL) hebben een gezamenlijk standpunt opgesteld over de toekomst van Eindhoven Airport. Dit standpunt is neergelegd in een manifest “De 10 geboden voor Eindhoven Airport” (pdf file).

De vier organisaties hebben zich hiertoe op dit onderwerp aaneengesloten tot een initiatiefgroep met dezelfde naam als het manifest. Zij nodigen mensen en maatschappelijke organisaties uit om dit manifest te ondertekenen.

Het doel van het manifest is om de inspanningen van de initiatiefnemers met betrekking tot Eindhoven Airport te coördineren, om meningsvormend bezig te zijn, en om brede steun te verwerven onder de bevolking in de regio. Doel is een vliegveld dat dienend is aan de belangen van de regio, dat niet ongebreideld kan groeien, dat veel gewicht toekent aan de leefbaarheid van de wijken rond het vliegveld en onder de aanvliegroute, dat op termijn klimaatneutraal wordt en dat behandeld wordt als een Nutsbedrijf. Daartoe wil de initiatiefgroep op lokaal, regionaal en landelijk niveau de besluitvorming beïnvloeden.

De initiatiefgroep realiseert zich zeer wel dat er landelijk gedacht wordt over het overhevelen van zeer veel vluchten van Schiphol naar o.a. Eindhoven Airport. De initiatiefgroep ziet dat op dit moment de economische situatie voor enige vertraging in deze plannen lijkt te zorgen, maar verwacht dat deze dip een tijdelijk karakter heeft. Dhr. Alders zal vroeg of laat in de regio gesprekken aangaan. De initiatiefgroep wil voor deze gesprekken uitgenodigd worden en gaat zich ervoor inzetten om ondersteuners in de gelegenheid te stellen om mee te gaan naar deze gesprekken.

Geïnteresseerde personen en organisaties kunnen zich als ondersteuner inschrijven op de website www.de10gebodenvoorea.nl. Daarnaast zal de initiatiefgroep materiaal op papier ontwikkelen waarmee mensen en organisaties zich via een invulstrook kunnen aanmelden.

Namens de initiatiefgroep
Michiel Visser (BMF)
Klaas Kopinga (BOW)
Bernard Gerard (SP)
Hans van Zijl (GL)
Wim de Jonge (CDA)
Henk Daalder

www.de10gebodenvoorea.nl

U bent hier