h

SP Provinciale Staten: Weet ons te vinden!!

20 oktober 2008

SP Provinciale Staten: Weet ons te vinden!!

Zaterdag 11 oktober werd in de Aristozalen in Eindhoven de regioconferentie voor de SP van Noord-Brabant gehouden. Op de conferentie waren 95 afgevaardigden van de verschillende SP afdelingen uit Noord-Brabant aanwezig.

Hiervan kwamen er 22 afgevaardigden van SP afdeling Eindhoven. Nico Heijmans, fractievoorzitter SP fractie Noord-Brabant, startte de dag met een korte presentatie over de belangrijkste activiteiten van de Provinciale Staten. 7 Statenleden waren hierbij aanwezig en gaven uitleg over het eigen werkgebied.

de staten fractie
De staten fractie / Foto: Rob de Kruif

Aan de hand van de presentatie kregen de toehoorders een goed beeld van het werk dat de ploeg van de Statenfractie verzet. Sommige zaken stoppen niet bij de gemeentegrens maar moeten provinciaal worden aangepakt. Voorbeelden die Nico Heijmans hierbij noemde waren water, landschap en de groene hoofdstructuur. Nico Heijmans merkte op dat je gerust contact op kan nemen met de Provinciale Staten als je denkt dat ze ergens een rol kunnen spelen: "Weet ons te vinden!! ". Na het verhaal over het werk van fractieleden konden de toehoorders er vragen over stellen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. de megastallen, goederenvervoer, jeugdzorg, hergebruik van bedrijventerreinen (of wel actieve grondpolitiek), ROOD (jong in de SP), glastuinbouw en milieu.

Bernard Gerard
Bernard Gerard / Foto: Rob de Kruif

Na de lunch werd de notitie 'Brandhaard Aarde, internationale machtsorde of internationale rechtsorde?' besproken. Tweede Kamer lid Ronald van Raak begon de middag met een pittige inleiding (zie hier een uitgebreid verslag). Het Tweede Kamer-lid meldde dat de huidige crisis nog niet verwerkt is de notitie. Dit gaat nog gebeuren. Ronald van Raak: "De SP is een partij die verder kijkt dan de provincie, Nederland en Europa. Wij zijn socialisten dus internationalisten. We willen de wereld veranderen. En daarom deze notitie. Het is een voortzetting van de nota 'Heel de Mens'". Na deze inleiding kregen de aanwezige leden de mogelijkheid om vragen te stellen over de notitie en op- en aanmerkingen te maken. Rond 16.00 uur werd de dag afgesloten.

Marijke Kamphorst
Marijke Kamphorst / Foto: Rob de Kruif

Anke van Hest

Het is crisis

U bent hier