h

Motie SP beginnende bands met grote meerderheid aangenomen

17 september 2008

Motie SP beginnende bands met grote meerderheid aangenomen

Dinsdag 16 september is in de Gemeenteraad van Eindhoven een motie van de SP aangenomen waarin aan de wethouder gevraagd wordt, eens in gesprek te gaan met de verschillende podia in de stad, om podium te gaan bieden aan beginnende bands. Beginnende bands zijn bands die nul tot twee jaar bezig zijn.

“Eindhoven heeft ontzettend veel talent. Er bestaan gigantisch veel bands in de stad. Bands die allemaal de behoefte hebben om te spelen. Echter, er is steeds minder ruimte om te spelen, omdat podia eerder kiezen voor een band die al wat naamsbekendheid heeft.

beginnende band
Deadcell tijdens het vuurROOD festival 24 mei 2008

ROOD, jong in de SP Eindhoven heeft op 6 april 2008 een bandjeswedstrijd georganiseerd. Zes bands konden aan deze wedstrijd deelnemen. Deze zes plekken waren binnen een week vergeven en er waren nog vele bands die mee wilden doen. Dat er behoefte is aan podia, werd ons dus wel duidelijk.

De Gemeente Eindhoven heeft een (subsidie) relatie met veel culturele instellingen en podia. In deze (subsidie) relaties zijn afspraken vastgelegd. Afspraken met betrekking tot het investeren in talent.

De motie die de SP heeft ingediend, roept de wethouder op met die instellingen om de tafel te gaan zitten en in gesprek te gaan over het bieden van podia aan beginnende bands en te investeren in talent, door deze bands gewoon te laten spelen.

De motie werd aangenomen, PvdA, CDA, SP, GL, OAE, D’66, CU, EN en de LPF stemden voor de motie. VVD en LE stemden tegen.

Bianca van Kaathoven

Actuele motie beginnende bands (pdf file)

Effenaar ook voor jonge bands

Bandjeswedstrijd ROOD groot succes!

vuurROOD festival was een groot succes!!!

U bent hier