h

De afdeling inkoop

14 maart 2014

De afdeling inkoop

Het debacle met de Fyra-trein ligt ons nog vers in het geheugen. Dat gaat ons een lieve duit kosten. Toch staat dat nog in schril contrast met de aankoop van twintig helikopters door de Nederlandse staat. Die dingen kostten 1 miljard euro.

Oké, militaire helikopters zijn duur. Maar deze helikopters werden voornamelijk gebruikt voor kustbewaking en nu blijkt dat ze niet tegen de zoute lucht kunnen. Ze roesten onder je handen weg. Verder zijn ze ook nog eens zeer onderhoudsgevoelig. Na iedere 200 vlieguren moeten ze in serieus onderhoud.

Waar heeft defensie die meuk gekocht? Bij AnsaldoBreda! Juist ja, dezelfde firma die ons de Fyra verkocht heeft.

De treinen en helikopters van die firma kun je gewoonweg niet verslijten, omdat ze al versleten zijn als je ze koopt.

Je vraagt je af wie er beslist over dit soort aankopen. Het zullen wel ambtenaren zijn, maar je vraagt je af of ze de lagere school wel helemaal afgemaakt hebben.

Mocht ik tijdens de campagne mensen tegenkomen die weer eens beginnen over die dure zorg of over ons begrotingstekort dan zal ik moeite hebben mij in te houden. We barsten van het geld, maar weten het iedere keer weer zo uit te geven dat de belastingbetaler er de pineut van wordt.

Terwijl ik dit schrijf gaat het op de radio over ene meneer Teeven, die een crimineel 6 miljoen euro crimineel geld teruggeeft. Dat is dus zwart geld. Om die arme boef een beetje te helpen wast Teeven het geld alvast wit. De belastingdienst – wij dus- loopt zo ruim drie miljoen euro mis.

Mick van Son

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier