h

"Wie kiest, wordt gekozen": kiezen voor Winkelcentrum Woensel

28 januari 2016

"Wie kiest, wordt gekozen": kiezen voor Winkelcentrum Woensel

In december hebben we de detailhandelsnota vastgesteld in de raad; 'Wie kiest, wordt gekozen'. Een visie waarin duidelijk wordt aangegeven dat we vinden dat mensen op zo kort mogelijke afstand hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Daarnaast heeft het Winkelcentrum Woensel een belangrijke functie voor Eindhoven Noord. Dat is breder dan alleen de wijk. Op 20 januari sprak ik met ondernemers, eigenaren en partners van Winkelcentrum Woensel. Samen dachten we na over de toekomst van het winkelcentrum. De eerste vraag die je je dan stelt is; "Wie zijn wij als Winkelcentrum Woensel en hoe zorgen we ervoor dat mensen ons weten te vinden?"

Foto: SP

Als je je bedenkt dat Winkelcentrum Woensel een bredere functie heeft dan alleen voor de wijk is het ook belangrijk om heel goed na te denken over wie je bent en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen je weten te vinden. 

Voor mij als wethouder is het zeer inspirerend om te zien hoe de visie van de gemeente voor de detailhandel vorm krijgt in de stad. Wij hebben keuzes gemaakt en de ondernemers gaan daarmee aan de slag. Het was mooi om hier over mee te denken.

Samen met de ondernemers van Winkelcentrum Woensel dachten we bijvoorbeeld na over de rol van de markt op woensdagmorgen. Die kan helpen om meer mensen te trekken naar Woensel. Maar we dachten bijvoorbeeld ook na over hoe evenementen het Winkelcentrum kunnen versterken. Ik ben heel benieuwd naar de evenementen die georganiseerd zullen worden en welke stappen er gezet worden, samen met de markt; om Winkelcentrum Woensel nog beter een plekje te geven in Eindhoven-Noord.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier