h

Waarom Een Stem op de SP?

11 mei 2014

Waarom Een Stem op de SP?

Kiezen op 22 mei op een partij die er écht toe doet. Dat lijkt heel lastig, want ‘Brussel’ is toch wel heel ver weg. Daarom juist is het verstandig om te gaan stemmen.

Regels die beter hier in Nederland besloten en besproken moeten worden, moeten niet worden overgedragen aan de Europese Unie. Met een stem op de SP remt u de macht die ‘Brussel’ heeft over uw leven. Maar waarom kunt u ook beter op de SP stemmen?

De SP wil Minder Brussel Brussel bemoeit zich met teveel zaken die ons in het dagelijks leven aangaan. Ze gaat over ons werk, over ons inkomen, over de inrichting van onze samenleving. Brussel bemoeit zich met toenemende mate over ons openbaar vervoer, onze sociale zekerheid, ons leger, ons strafrecht en onze pensioenen.

De SP wil een Ander Europa Beter gezegd: De SP wil een andere Europese Unie. Europa is sinds mensenheugenis een mooi continent, maar de Europese Unie is een gedrocht. Machtige lobbyisten en het grote geld sturen een sterk neo-liberaal beleid. Liberalisering, privatisering en deregulering zijn hierbij de toverwoorden. ‘Brussel’ schafte in de afgelopen decennia zelfs de regels af die de economische krachten beteugelden. Nu zitten we in hún economische en financiële crisis.

De SP wil een Ander Europa. Een Europese Unie die zich niet laat leiden door dit alles, maar een EU die zich laat leiden door het streven naar een sociale samenleving. Samenwerking tussen de verschillende lidstaten ten behoeve van vrede, solidariteit en eerlijke handel, waarbij beslissingen die beter lokaal gemaakt kunnen worden ook lokaal blijven.

Wat willen de andere partijen? Alle deelnemende partijen waar wij op kunnen stemmen willen dezelfde Europese Unie behouden en uitbreiden, terwijl 62% van de Nederlanders in het referendum van 2005 tégen de Europese Grondwet stemde. De Grondwet kreeg een andere naam en de trein dendert sindsdien voort op het verkeerde spoor. Al deze partijen kiezen voor ‘meer markt en minder overheid’, voor ‘meer Brussel en minder Nederland’. Op één partij na: De PVV. Die wil helemaal geen EU en zelfs geen Euro. Zonder EU kun je niet constructief samenwerken en de Euro vandaag afschaffen leidt tot nog grótere schaden.

Wat doet de SP aan de Europese Democratie?
Bij de verkiezingen doen 28 landen mee. De Europese Unie bestaat uit 760 Europarlementariërs. Nederland kiest er maar 26 van. Dit geeft weinig democratie, omdat deze mensen besluiten nemen over uw inkomen.

De SP pleit ervoor om niet de markt het laatste woord te geven. We pleiten ervoor om minder bevoegdheden te geven aan Brussel die in Nederland thuis horen. We moeten eerlijker samenwerken en ons niet overgeven aan de macht van de grotere landen en de Brusselse bureaucratie, die in de wurggreep zitten van banken, beleggers, beurzen en bedrijven.

Stem daarom op de SP en zeg NEE tegen deze EU!!

In het kort:

  1. Minder markt, meer mens.
  2. Minder bevoegdheden naar Brussel die in Nederland moeten blijven.
  3. Privatisering van het ‘maatschappelijk nut’ stopzetten en terugdraaien.
  4. Eerlijke handel, gegarandeerde veiligheid en solidariteit door een sociale samenwerking.
  5. Minder bureaucratie, minder macht aan bedrijven en meer economische regulering.

Marcel Lathouwers

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier