h

Adri Duivesteijn

25 december 2013

Adri Duivesteijn

Totaal overbodig kwam Adri Duivesteijn bij Nieuwsuur uitleggen waarom hij uiteindelijk instemde met het kabinetsplan om de verhuurderheffing in te voeren. De redenen voor zijn stemgedrag waren “de integriteit van Lodewijk Asscher”, hij wilde niet in het oppositiekamp belanden, dat vooral uit was op de val van het kabinet en dat de chaos groot zou zijn geweest als hij zou tegenstemmen, met mogelijke verkiezingen tot gevolg.

Zo’n uitleg roept op z’n minst een paar vragen op. Ten eerste: de bovenstaande redenen golden ook al weken vóór de stemming in de Eerste Kamer. Hij wist immers dat de stemming op één stem zou hangen. Ten tweede, hij heeft tijdens het debat volgehouden dat het huurakkoord een slecht akkoord was. En daar deden die paar minieme toezeggingen van de minister niets aan af. Waarom dan toch vóór stemmen?

Genoemde redenen kunnen daarom op geen andere manier worden uitgelegd dan bescherming van zijn partij en van de zittende regering. Dat is nu precies waarom je níet in de Eerste Kamer zit.

Hij heeft daarmee de democratie en de Nederlandse bevolking een slechte dienst bewezen. Nadat al eerder twee parlementsleden van de PvdA waren opgestapt, omdat zij hun socialistische idealen niet wilden verkwanselen, had Duivesteijn dat ook kunnen doen. Hij gold immers als een principieel man met grote kennis van de woningmarkt.

Weer een reden om bij de verkiezingen het rode roosje rechts te laten liggen en te kiezen voor het rode tomaatje!

Mick van Son

U bent hier